Lars Huijer naar Chicago Cubs

Na vier seizoenen bij Seattle Mariners vervolgt Lars Huijer zijn profloopbaan in de Verenigde Staten bij Chicago Cubs. De 21-jarige Nederlandse pitcher is vandaag door zijn werkgever geruild voor de linkshandige pitcher Mike Kickham. Huijer: “Het zijn nieuwe uitdagingen, nieuwe steden en nieuwe fans”.

Lars Huijer startte dit seizoen voor Clinton LumberKings. In juli maakte hij zelfs de stap omhoog naar High Desert Mavericks, het Class A Advanced-team van Seattle Mariners, dat uitkomt in de California League. Het was het hoogste niveau waarop de Nederlandse pitcher tot dusver heeft gespeeld.

Voor High Desert Mavericks gooide Huijer in twaalf wedstrijden 32 keer drie slag en had hij een verdiende puntengemiddelde van 6.54. De 21-jarige pitcher, in 2013 nog Single A Everett AquaSox Pitcher of the Year, speelde in totaal veertig wedstrijden in vier seizoenen in de organisatie van Seattle Mariners.

Onverwachts

Vanaf het aankomende seizoen staat Huijer onder contract van Chicago Cubs. Hij is vandaag overgenomen door deze organisatie in ruil voor Mike Kickham, die in twee seizoenen veertien wedstrijden gooide in de Major League. De mededeling kwam voor Huijer onverwachts. “Ik zat in de sportschool toen een teamgenoot mij een bericht stuurde dat ik zou worden geruild.” Lang op bevestiging hoefde Huijer niet te wachten. “Vijf minuten later kreeg ik een belletje van Seattle Mariners met het nieuws.”

Waar Huijer, die momenteel in Nederland verblijft, uiteindelijk zal worden gestald, is nog niet bekendgemaakt. “Ik heb op het moment nog niemand van Chicago Cubs gesproken”, laat Huijer weten. Mogelijk dat hij start bij Myrtle Beach Pelicans, het nieuwe Class A Advanced-team van de organisatie uit Chicago. Eerder stonden ook onder meer pitcher Ferenc Jongejan (2001-2004) en Dwayne Kemp (2008-2009) onder contract van deze club.

Nieuwe uitdagingen

Schrikken deed de pitcher uit Hoofddorp niet van het bericht dat hij zich straks voor Spring Training bij een nieuwe club moet melden. “Het zijn nieuwe uitdagingen, nieuwe steden en nieuwe fans. Maar ik zal mij wel weer even moeten aanpassen.” Veel moeite heeft Huijer niet met wat hij moet achterlaten. “Het is en blijft honkbal”, stelt hij nuchter. “Het maakt niet uit bij welke club je speelt, het doel blijft hetzelfde!”

Kickham was afgelopen 23 december door Chicago Cubs nog overgenomen van San Francisco Giants, waar hij uitkwam op Triple A-niveau. Kickham werd aanvankelijk binnengehaald voor op het 40 man roster, maar al snel bleek er geen plek voor de linkshandige pitcher te zijn. Bij zijn nieuwe club is Kickham opnieuw op het 40 man roster geplaatst.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page