Ben Thijssen: ‘Het is een uniek gebeuren’

Twee jaar op rij is hij al de beste korte stop van de National League. Deze dagen bereidt Andrelton Simmons zich op Curaçao, tussen de spelers uit onder meer de hoofdklasse, voor op het nieuwe seizoen. De trainingen staan niet alleen onder leiding van Ben Thijssen, maar ook onder meer Hensley Meulens.

Het Tio Daou Stadium in Santa Rosa is deze dagen de plek waar de beste honkballers van Curaçao zich drie keer per week voorbereiden op het nieuwe seizoen. Op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend nemen de spelers uit onder meer de hoofdklasse en het het Nederlands team deel aan de centrale trainingen, die onder leiding staan van Ben Thijssen.

Naast de hoofdklassespelers zoals Arshwin Asjes (Corendon Kinheim), Quintin de Cuba (Vaessen Pioniers), Kevin Kelly (DOOR Neptunus), Diegomar Markwell (DOOR Neptunus), Kevin Moesquit (Corendon Kinheim) en Dashenko Ricardo (Corendon Kinheim) nemen ook diverse profhonkballers aan de trainingen deel. Onder hen pitcher Shairon Martis en binnnenvelders Hainley Statia, Jonathan en Sharlon Schoop.

Uniek gebeuren

De meest in het oog springende speler deze dagen is Andrelton Simmons. De speler van Atlanta Braves won zowel in 2013 als 2014 de Gold Glove als beste korte stop van de National League. Maar ook Didi Gregorius, de nieuwe aanwinst van New York Yankees, traint mee in het Tio Daou Stadium. “We zijn in december gelijk na de Curacao Baseball Week gestart”, vertelt Thijssen. “Het is een uniek gebeuren, aangezien deze spelers, of ze nu voor een Major League-organisatie spelen of niet, hier de kans krijgen om samen te trainen.”

De intensieve trainingen duren ongeveer drie uur per dag. Thijssen: “Aan ons coaches de taak om ervoor te zorgen dat deze profspelers over enkele weken in goede doen afreizen naar hun Spring Training.”

Hensley Meulens

Daarbij krijgen de Curaçaose honkballers ook ondersteuning van Hensley Meulens, de hitting-coach van San Francisco Giants, afgelopen seizoen nog winnaar van de World Series. Thijssen: “Hensley Meulens besteedt dit jaar weer extra aandacht aan de slagtraining. Hij heeft hier ook het fenomeen ‘early work‘ geïntroduceerd, om zo met een drietal spelers extra hitting drills te doen, voordat de groepstraining van start gaat.”

“Al met al ben ik zeer tevreden over de manier waarop wordt gewerkt”, constateert Thijssen. “De spelers zijn super gemotiveerd en er wordt hard gewerkt. Dit alles is ook dit jaar weer mede mogelijk door de ondersteuning van de KNBSB, die het programma deze winter op Curaçao volledig ondersteunt. De KNBSB neemt de huur van het Tio Daou Ballpark en de aanschaf van het benodigde materiaal voor zijn rekening. Daar zijn wij zeker blij mee en dankbaar voor. Ik vind mezelf een gezegend mens en vind het een eer om jaarlijks met deze groep spelers te mogen werken.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page