Europees team voor serie naar Japan

Een selectie met de beste (prof)honkballers uit Europa speelt in maart van dit jaar een serie van twee wedstrijden in het Tokyo Dome tegen het nationale team van Japan. Dat is vandaag bekendgemaakt tijdens de bijeenkomst van de World Baseball Softball Confederation (WBSC) in Tokyo.

De WBSC en de Nippon Professional Baseball (NPB) hebben vandaag in Tokyo een samenwerking gepresenteerd, waarmee Japan onder meer één van de speelsteden wordt van de aankomende Premier 12. Daarnaast worden op dinsdag 10 en woensdag 11 maart wedstrijden gespeeld tussen het nationale team van Japan en een selectie van Europa. Beide wedstrijden worden om 18.00 uur lokale tijd gespeeld in het Tokyo Dome.

De plannen zijn vandaag in Tokyo gepresenteerd door onder meer Riccardo Fraccari, de Italiaanse voorzitter van de WBSC en Katsuhiko Kumazaki, commissioner van de NPB. Daarbij was ook de Japanse manager Hiroki Kokubo aanwezig. De Japanse NPB bestaat dit jaar tachtig jaar.

Europese selectie

De teams van Europa en Japan mogen bestaan uit 28 spelers, een manager en zes coaches. De Europese selectie wordt aangevoerd door spelers uit Nederland en Italië en zal verder bestaan uit (prof)honkballers uit elk beschikbaar land, waaronder Duitsland, Tsjechië en Spanje. De Nederlandse bondscoach Steve Janssen is aangewezen als manager van het Europese team.

Voornaamste kanshebbers om deel te nemen, zijn buitenvelder Wladimir Balentien en pitcher Rick van den Hurk. Balentien speelt in Japan voor Yakult Swallows. Van den Hurk tekende onlangs een overeenkomst met de Japanse kampioen Fukuoka Softbank Hawks. Overigens is de deelname van Balentien wel afhankelijk van zijn revalidatie van een operatie in het afgelopen najaar. Door die operatie mist de honkballer van Curaçao zeer waarschijnlijk in ieder geval de start van Spring Training.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page