Ook speellocaties Taiwan gepresenteerd

Na Tokyo zijn vandaag door de World Baseball Softball Confederation, (WBSC) ook Taipei City en Taichung officieel gepresenteerd als speellocaties voor de Premier 12. De twee Taiwanese steden worden gastheer voor wedstrijden uit de eerste ronde en de kwartfinales van de eerste editie van het nieuwe wereldkampioenschap.

Voor de tweede dag op rij kwamen diverse leiders van internationale honkbalfederaties bij elkaar. Na de persbijeenkomst van gisteren in Tokyo verplaatste het circus zich vandaag naar het Mandarin Oriental Hotel in Taipei City.

Bij de tweede persbijeenkomst werden ditmaal de speellocaties in Taiwan en de globale opzet van het wedstrijdschema bekendgemaakt. Voor de locaties is de keuze uiteindelijk gevallen op het noordelijke gelegen Taipei City en het 114 kilometer zuidelijkere Taichung City. Beide steden zijn de afgelopen jaren al regelmatig gastheer geweest van grote internationale wedstrijden.

Eerste ronde

De Premier 12 wordt gespeeld van zondag 8 tot en met zaterdag 21 november. In totaal worden in deze periode in negen speeldagen tijd 38 wedstrijden gespeeld. De openingswedstrijd vindt plaats in een nog nader bekend te maken Japanse stad. Vervolgens reizen de twaalf deelnemende teams voor de wedstrijden uit de eerste ronde en de kwartfinales af naar Taiwan.

De wedstrijden uit de eerste ronde vinden van 9 tot en met 15 november plaats in Taiwan. Daarvoor zijn het Intercontinental Baseball Stadium in Taichung, het Tianmu Baseball Stadium in Taipei en het Douliu Baseball Stadium in Douliu City als speellocaties aangewezen. Vrijdag 13 november is een rustdag. De kwartfinales worden op 16 november gespeeld.

Poule-indelingen

Op 17 en 18 november keren de vier beste teams terug naar Japan voor de halve finales en de wedstrijden om de eerste, tweede, derde en vierde plaats, die allemaal van 19 tot en met 21 november worden gehouden in het Tokyo Dome. Naar verwachting in maart worden de poule-indelingen bekendgemaakt. Chinese Taipei voert in ieder geval poule A aan. Japan wordt ingedeeld in poule B.

Tijdens de bijeenkomst van vanmiddag lokale tijd werd in het Mandarin Oriental Hotel nogmaals het nieuwe logo gepresenteerd en gaf WBSC-voorzitter Riccardo Fraccari voor de Taiwanese pers andermaal een toelichting op de Olympische ambities van de World Baseball Softball Confederation.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page