Toekomst AdoLakers opnieuw in gevaar

Tien maanden nadat de leden van AdoLakers zich uit hebben gesproken voor behoud van topsport, is de Haagse vereniging andermaal in de problemen gekomen. Het demissionair bestuur heeft de leden voor maandag 2 februari opnieuw bijeen geroepen om te besluiten over de toekomst van AdoLakers.

In maart van het vorige jaar luidde het toenmalige bestuur van AdoLakers de noodklok over de financiële situatie bij de Haagse club. Voor het bestuur was er financieel niet voldoende draagkracht om topsport te behouden bij AdoLakers. Tijdens een extra ingelaste Algemene Ledenvergadering werd door de leden echter alsnog besloten om het eerste honkbalteam in de hoofdklasse te handhaven.

Tien maanden later staat de toekomst van AdoLakers andermaal op het spel. Ditmaal ook ingegeven door problemen bij andere onderdelen van de vereniging. Het demissionair bestuur heeft hierop eerder deze maand besloten de nieuwjaarsreceptie te annuleren en de leden bij elkaar te roepen voor een Bijzondere Algemene Ledenvergadering. Tijdens deze bijeenkomst op maandag 2 februari, die uitsluitend toegankelijk is voor leden, wordt een keuze gemaakt tot ontbinding van de club of een doorstart.

Teleurgesteld

De spelersgroep van de Haagse hoofdklasser is afgelopen zaterdag ingelicht over de ontstane situatie. “De spelers zijn hier uiteraard  teleurgesteld over, maar stellen zich strijdbaar op”, laat manager topsport Alexander van Aken weten. “De voorbereidingen voor het aankomende seizoen worden onverminderd voortgezet.”

De honk- en softbalbond KNBSB houdt de ontwikkelingen bij AdoLakers nauwlettend in de gaten. Intern is de situatie al besproken, maar vooralsnog wil directeur Hans Meijer geen standpunt in nemen: “We wachten de uitkomst af van de Algemene Ledenvergadering voordat wij enige actie ondernemen”, laat hij weten. “Maar het zou natuurlijk uiterst triest zijn als AdoLakers wordt ontmanteld.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page