Honkbal in presentatie Boston 2024

Het Amerikaanse organisatiecomité voor de mogelijke Olympische Spelen van 2024 in Boston heeft gisteren in het Boston Convention and Exhibition Center officieel de plannen gepresenteerd aan het publiek. In die presentatie was ook aandacht voor Fenway Park als gastheer van een mogelijk Olympisch honkbaltoernooi.

Het comité Boston 2024 hield gisteren dezelfde presentatie als het twee weken eerder deed voor het Amerikaans Olympisch Comité (USOC). Dat leverde Boston de verkiezing als uiteindelijke Amerikaanse kandidaat op boven Los Angeles, San Francisco en Washington.

Boston presenteerde zichzelf gistermiddag als de meest wandelvriendelijke Olympische Spelen van de afgelopen jaren, met 28 van de 33 accommodaties binnen een straal van tien kilometer. De Zomer Spelen in Boston moeten worden gehouden van 19 juli tot en met 4 augustus 2024.

Honkbaltoernooi

In de plannen van Boston 2024 kwam ook Fenway Park nadrukkelijk terug. Het organisatiecomité maakte duidelijk honkbal als keuzesport aan het programma toe te willen voegen als deze mogelijkheid door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) wordt geboden. Het oudste stadion in de Major League is de thuisbasis van Boston Red Sox en moet dan één van de blikvangers worden als decor van het Olympisch honkbaltoernooi. Eerder toonde ook John Henry, eigenaar van Boston Red Sox, zich al meewerkend. Hij zei bereid te zijn zijn club voor een langere periode voor uitwedstrijden op pad te sturen, zodat Fenway Park beschikbaar is voor de Zomer Spelen van 2024.

Voordat Boston ook daadwerkelijk de Olympische Spelen van 2024 mag organiseren en honkbal in 2024 terug kan keren op dit Olympisch programma, moeten eerst de leden van het Internationaal Comité zich over de voorstellen van de kandidaat-steden buigen. Dat gebeurt pas in 2017 als de leden moeten kiezen uit voorstellen van zeer waarschijnlijk ook Rome, Parijs, Berlijn en Johannesburg.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page