CEB-voorzitter spreekt met Nederlandse IOC-leden

Voorzitter Jan Esselman van de Europese honkbalbond CEB heeft vrijdag een gesprek gehad met de twee Nederlandse IOC-leden Camiel Eurlings en Hein Verbruggen. Daarin werd onder meer gesproken over de rol van honkbal tijdens de Europese Spelen.

Namens de Europese honkbalbond bedankte Esselman tijdens deze ontmoeting Camiel Eurlings voor zijn grote inzet voor de Olympische Agenda 2020 van het Intetnationaal Olympich Comité. Deze plannen maken het mogelijk om honkbal en softbal terug te laten keren op de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo.

Het drietal sprak ook over de status van het Europese honkbal en de positie daarin van Nederland, dat in 2011 winnaar werd van het laatste IBAF wereldkampioenschap. Daarnaast neemt een Europees team op 10 en 11 maart deel aan een serie wedstrijden in het Japanse Tokyo Dome. Ook dit is een enorme ontwikkeling voor het Europese honkbal.

Europese Spelen

In juni van dit jaar worden in Baku (Azerbeidjzan) de eerste Europese Spelen gehouden. NOC*NSF onderzoekt momenteel de mogelijkheden om zich kandidaat te stellen voor de organisatie van deze vierjaarlijkse Europese Spelen in 2019. Dit NOC*NSF-besluit is vorige maand kenbaar gemaakt aan het bestuur van het European Olympic Committees.

Honkbal en softbal kunnen enorm profiteren door deel uit te maken van het programma. In vergelijking met Baku beschikt Nederland bovendien al over alle benodigde faciliteiten voor een honkbal- en softbaltoernooi in Nederland.

De Nederlandse IOC-leden Eurlings en Verbruggen, sinds 2008 erelid, lieten weten honkbal en softbal de volledige steun te geven.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page