Mampaey The Hawks vervangt AdoLakers

Mampaey The Hawks is door de honk- en softbalbond KNBSB gevraagd de plaats in de hoofdklasse in te nemen van AdoLakers. De club uit Dordrecht maakt van deze mogelijkheid gebruik en start daardoor ook in 2015 op het hoogste niveau. “Mampaey The Hawks was voor ons de enige keuze”, laat KNBSB-directeur Hans Meijer weten.

Mampaey The Hawks degradeerde vorig jaar uit de hoofdklasse. De Dordtse honkballers eindigden in de Runner-up competitie op de laatste plaats en verloren vervolgens de Promotie/Degradatie Series van DSS, de kampioen uit de overgangsklasse.

Aanvankelijk hoopte Mampaey The Hawks via een kort geding de weg terug naar de hoofdklasse te vinden. Daar slaagde de club toen niet in. Maar door het besluit van AdoLakers om zich terug te trekken uit de hoofdklasse, heeft The Hawks nu alsnog een kans gekregen om terug te keren op het hoogste niveau.

Gebruikelijk

“Als een team wegvalt, is het gebruikelijk om te kijken naar de degradant”, licht directeur Hans Meijer de keuze toe. “Mampaey The Hawks wilde die plaats innemen.” De KNBSB heeft geen andere scenario’s overwogen. “Er was geen andere keuze”, bevestigt Meijer.

Daarmee begint Mampaey The Hawks in april voor het derde jaar op rij aan de hoofdklasse. Tijdens de afgelopen overschrijvingstermijn versterkte de club zich al met onder meer de Amerikaanse pitcher Bobby Carrington, die eerder in de hoofdklasse gooide voor AdoLakers en DOOR Neptunus. Ook komt Amir Daou over van Zwijndrecht. De buitenvelder speelde in 2013 nog met het team van Curaçao op het World Port Tournament.

Overstap

Na het besluit van AdoLakers om zich terug te trekken uit de hoofdklasse, hebben een aantal spelers al de overstap gemaakt naar Mampaey The Hawks. Zo heeft de Dordtse club zich kunnen versterken met pitchers Tim Roodenburg, Evan Simons en Kevin van Veen. Ook komt Julian Goins over van AdoLakers en zal Eugene Henson de coaching-staf van Mampaey The Hawks versterken. Henson was afgelopen seizoen nog hoofdcoach bij de Haagse club. De komende dagen hoopt The Hawks meer spelers aan zijn selectie toe te voegen.

De ploeg uit Dordrecht, die dit jaar voor het eerst onder leiding staat van de uit België afkomstige hoofdcoach Rik Ruts, zag mede door de degradatie wel enkele belangrijke spelers vertrekken. Waaronder binnenvelders Tony Enos (UVV) en Kevin Moesquit (Corendon Kinheim). Zelf neemt de nieuwe Belgische manager zijn 28-jarige zoon Sim Ruts mee van Brasschaat Braves. Ruts kwam eerder als pitcher uit voor het Belgische nationale team, waarmee hij onder meer deelnam aan het Europees kampioenschap van 2012.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page