Selectie Samurai Japan bekend

Negentien spelers die vorig jaar met Samurai Japan winnaar werden van de All Star Series tegen Major League Baseball maken volgende maand ook deel uit van de selectie voor de Global Baseball Match. Manager Hiroki Kokubo heeft vandaag zijn selectie bekendgemaakt voor deze serie van twee wedstrijden tegen het Europese All Star Team. Morgen wordt ook de selectie van Europa bekendgemaakt.

Buitenvelder Yuki Yanagita van kampioen Softbank Hawks voert de selectie van Samurai Japan aan. Hij werd afgelopen november nog uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van de Suzuki All Star Series, een serie van vijf wedstrijden van het Japanse nationale team tegen een All Star Team uit de Amerikaanse Major League.

De Japanse honkballers wonnen de eerste drie wedstrijden uit die serie met 2-0, 4-8 en 4-0. De MLB All Stars wonnen hierna de laatste twee duels met 6-1 en 1-3. Een laatste oefenwedstrijd tussen beide teams leverden vervolgens nog een 4-6 zege op voor de Japanners. Daarmee bevestigden de Japanse honkballers hun nummer één positie op de wereldranglijst.

World Baseball Classic

Van die succesvolle Japanse selectie zijn nu maar liefst negentien spelers opgenomen in de nationale ploeg voor de Global Baseball Match. In totaal zijn 26 profhonkballers opgeroepen. Alle twaalf teams uit de Nippon Professional Baseball zijn vertegenwoordigd in de nationale selectie. Hiroshima Carp en kampioen Softbank Hawks zijn hofleverancier met elk vier spelers. Rakuten Eagles en Yomiuri Giants vaardigen allebei drie spelers af.

Uit het team namen pitchers Kazuhisa Makita en Hirokazu en Sawamura en binnenvelders Nobuhiro Matsuda, Hayato Sakamoto en Sho Nakata in 2013 nog met Japan deel aan de World Baseball Classic. Sakamoto sloeg op dat toernooi in de eerste wedstrijd tegen Nederland uit de tweede ronde een grandslam-homerun. Ook Matsuda had in dat duel de bal over de hekken geslagen. Makita en Sawamura gooiden in de tweede wedstrijd elk één inning in de opnieuw gewonnen wedstrijd tegen Nederland.

Selectie

Pitchers (10):
Shintaro Fujinami (Hanshin Tigers), Shoichi Ino (Yokohama Bay Stars), Kazuhisa Makita (Seibu Lions), Katsuki Matayoshi (Chunichi Dragons), Takahiro Matsuba (Orix Buffaloes), Yuki Matsui (Rakuten Eagles), Yuji Nishino (Chiba Lotte Mariners), Daichi Osera (Hiroshima Carp), Hirokazu Sawamura (Yomiuri Giants) en Shota Takeda (Softbank Hawks).

Catchers (4):
Tsubasa Aizawa (Hiroshima Carp), Hikaru Ito (Orix Buffaloes), Seiji Kobayashi (Yomiuri Giants) en Motohiro Shima (Rakuten Eagles).

Binnenvelders (7):
Ginji Akaminai (Rakuten Eagles), Kenta Imamiya (Softbank Hawks), Ryosuke Kikuchi (Hiroshima Carp), Nobuhiro Matsuda (Softbank Hawks), Sho Nakata (Nippon Ham Fighters), Hayato Sakamoto (Yomiuri Giants) en Tetsuto Yamada (Yakult Swallows).

Buitenvelders (5):
Yoshihiro Maru (Hiroshima Carp), Yohei Oshima (Chunichi Dragons), Yuhei Takai (Yakult Swallows), Yoshitomo Tsutsugo (Yokohama Bay Stars) en Yuki Yanagita (Softbank Hawks).

Coaches:
Hiroki Kokubo (manager)
Toshihisa Nishi (eerste honk-coach)
Arihito Muramatsu (derde honk-coach)
Kenichi Wakatabe (pitching-coach)
Atsunori Inaba (hitting-coach)
Akihiro Yano (assistent-coach)

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page