Christian Diaz naar Curaçao Neptunus

Na onder meer pitchers Tim Roodenburg en Kevin van Veen is Christian Diaz de volgende speler van AdoLakers, die onderdak heeft gevonden bij een nieuwe club. De Arubaanse buitenvelder maakt de overstap naar landskampioen Curaçao Neptunus.

Eerder deze maand maakte AdoLakers bekend zijn team terug te trekken uit de hoofdklasse. De spelers en coaches van de Haagse club kregen hierna toestemming om op zoek te gaan naar een nieuw team. Een deel van de selectie, waaronder hoofdcoach Eugene Henson, vond inmiddels onderdak bij Mampaey The Hawks.

Buitenvelder Christian Diaz koos voor een overstap naar het Rotterdamse Curaçao Neptunus. Diaz was afgelopen seizoen bij zijn debuut in de hoofdklasse de beste slagman bij AdoLakers. Hij leidde tijdens de reguliere competitie zijn ploeg in vrijwel alle aanvallende klassementen, waaronder homeruns (6) en binnengeslagen punten (25).

Homerun Derby

De 25-jarige buitenvelder kwam tot een slaggemiddelde van .338. Hij was daarmee op vijf spelers na zelfs de beste slagman van de hoofdklasse. In de Runner up-competitie bleek Diaz opnieuw belangrijk met tien hits (.278) en vijf binnengeslagen punten. Diaz nam vorig jaar juni bovendien deel aan de All Star Game en de Homerun Derby. In die Homerun Derby kwam hij tot drie homeruns, waarmee hij strandde in de tweede ronde.

De Arubaanse buitenvelder begint aan zijn tweede seizoen in de hoofdklasse. Voor zijn overgang naar AdoLakers eind 2013 kwam Diaz nog uit voor overgangsklasser Orioles uit Bergschenhoek.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page