Van den Hurk en Jones in in Europees All Star Team

Profhonkballers Rick van den Hurk en Andruw Jones zijn twee van de spelers, die door manager Steve Janssen zijn opgeroepen voor het allereerste Europese All Star Team. Dit team speelt op dinsdag 10 en woensdag 11 maart in hey imposante Tokyo Dome tegen Samurai Japan tijdens de Global Baseball Match.

Een dag nadat de ijzersterke Japanse selectie voor de Global Baseball Match bekend werd gemaakt, is nu ook de selectie gepresenteerd voor het Europese All Star Team. De Belgisch coach Steve Janssen heeft de afgelopen weken samen met zijn Italiaanse collega Marco Mazzieri een selectie samengesteld uit spelers van de 43 bij de World Baseball Softball Confederation (WBSC) aangesloten Europese landen.

Uiteindelijk heeft het tweetal 28 spelers opgeroepen uit vijf verschillende landen. Nederland vaardigt acht spelers uit de hoofdklasse af, aangevuld met zeven zeer ervaren profhonkballers. Daarmee is Nederland de hofleverancier voor de selectie, die begin maart de trip maakt naar het Japanse Tokyo, een reis die wordt bekostigd door Nippon Professional Baseball om aandacht te vragen voor de terugkeer van honkbal op de Olympische Spelen van 2020.

Profhonkballers

De acht hoofdklassespelers worden in Tokyo onder meer samengevoegd met profhonkballers Rick van den Hurk, Andruw Jones, Shairon Martis, Loek van Mil, Curt Smith, Kalian Sams en Yurendell de Caster. Nog niet eerder speelde Van den Hurk in één team samen met Andruw Jones. Van den Hurk verblijft momenteel al in Japan, waar hij zich met de Japanse kampioen Softbank Hawks voorbereidt op het nieuwe seizoen.

Shairon Martis

Shairon Martis.
Foto: © World Baseball Classic, Inc.

De Curaçaose honkballers Jones en Martis zijn nog altijd op zoek naar een club voor het nieuwe seizoen. Daardoor is het tweetal wel beschikbaar voor de Global Baseball Match. Martis speelde in 2014 voor Uni-President 7-Eleven Lions in de Chinese Professional Baseball League.
Ook Jones heeft ervaring in het Aziatische honkbal. De tienvoudig Gold Glove-winnaar speelde afgelopen seizoen, samen met closer Loek van Mil, voor Rakuten Eagles. Met dit team veroverde hij bovendien in 2013 de Japanse titel. Wladimir Balentien, de Curaçaose speler van Yakult Swallows en houder van het Japanse homerunrecord, ontbreekt in de Europese selectie. Hij is nog altijd niet volledig hersteld van een operatie van afgelopen oktober.

Italiaanse pitcher

Het Europese All Star Team wordt verder aangevuld met zes spelers uit Italië, vier uit Spanje, twee uit Duitsland en één uit Frankrijk. De meest opvallende naam daarbij is de 29-jarige Italiaanse pitcher Alessandro Maestri. Hij komt sinds 2012 in de Japanse profcompetitie uit voor Orix Buffaloes. Afgelopen seizoen speelde hij 36 wedstrijden voor dit team met drie overwinningen, één nederlaag en een verdiende puntengemiddelde van 1.97.

Maestri is één van de zes Italianen in het Europese team. De anderen zijn pitcher José Escalona, binnenvelders Alessandro Vaglio, en Juan Carlos Infante en buitenvelders Stefano Desimoni en Mario Chiarini. Deze vijf spelers kwamen vorig jaar nog met Italië uit op het Europees kampioenschap.
Met onder meer (voormalig) profpitchers Rick van den Hurk, Shairon Martis, Loek van Mil, Alessandro Maestri, Tom Stuifbergen en Luke Sommer treedt Europa met zeer sterke pitchers aan tijdens de Global Baseball Match. Dat terwijl de Japanse manager Hiroki Kokubo er juist voor heeft gekozen om zijn beste pitchers, die hun team vorig jaar tijdens de Suzuki All Star Series tegen de MLB All Stars naar de winst leidde, niet in de selectie op te nemen.

Selectie

Pitchers (14):
Rob Cordemans (Nederland)
Diegomar Markwell (Nederland)
Jose Escalona (Italië)
Kevin Heijstek (Nederland)
Rick van den Hurk (Nederland)
Alessandro Maestri (Italië)
Shairon Martis (Nederland)
Loek van Mil (Nederland)
Leslie Nacar (Spanje)
Owen Ozanich (Frankrijk)
Luke Sommer (Duitsland)
Jan-Niclas Stoecklin (Duitsland)
Tom Stuifbergen (Nederland)
Orlando Yntema (Nederland)

Catchers (3):
Gianison Boekhoudt (Nederland)
Dashenko  Ricardo (Nederland)
Blake Ochoa (Spanje)

Binnenvelders (5):
Oscar Angulo (Spanje)
Michael Duursma (Nederland)
Juan Carlos Infante (Italië)
Curt Smith (Nederland) –
Alessandro Vaglio (Italië)

Buitenvelders (5):
Yurendell de Caster (Nederland)
Mario Chiarini (Italië)
Stefano Desimoni (Italië)
Fernando Martinez (Spanje)
Kalian Sams (Nederland)

Aangewezen slagman (1):
Andruw Jones (Nederland)

Coaches:
Steve Janssen (België) – manager
Marco Mazzieri (Italië) – assistent-manager
Wim Martinus (Nederland – assistent-coach
Sidney de Jong (Nederland) – hitting-coach
Martin Brunner (Oostenrijk) – pitching-coach
Ben Thijssen (Nederland) – derde honk-coach
Augusto Medina (Italië) – eerste honk-coach
Gianni Natale (Italië) – conditietrainer
Gijs Seldenrijk (Nederland) – chef d’equipe
Peter Meijers (Nederland) – teammanager
Rob Tamminga (Nederland) – fysiotherapeut
Massimo Baldi (Italië) – trainer

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page