Dennis Burgersdijk naar L&D Amsterdam

Dennis Burgersdijk komt aankomend seizoen uit voor L&D Amsterdam. De 26-jarige rechtshandige pitcher komt over van AdoLakers, dat zich heeft teruggetrokken uit de hoofdklasse. Hij heeft zich inmiddels bij de ploeg uit Amsterdam gevoegd.

Dennis Burgersdijk maakte in 2006 op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in de hoofdklasse voor ADO, de club waar hij in 2000 begon met honkballen. Na twee seizoenen bij deze Haagse ploeg deed hij in 2008 een stapje terug om voor Sparks uit te komen in de Eerste klasse. In 2009 keerde hij terug in de hoofdklasse. Hij speelde achtereenvolgens voor MediaMonks RCH (2009), Almere Magpies (2010),  Mr.Cocker HCAW (2011 en 2012) en UVV (2013). Vorig seizoen keerde hij weer terug bij de club in Den Haag.

Normaal gesproken zou Burgersdijk ook komend seizoen bij AdoLakers actief zijn geweest, maar net als zijn teamgenoten moest ook hij op zoek naar een nieuwe club, nadat AdoLakers zijn eerste team terug had getrokken uit de hoofdklasse.

Grote uitdaging

Die nieuwe club heeft Burgersdijk gevonden in L&D Amsterdam. “Ik ben door een aantal clubs benaderd, waaronder L&D Amsterdam”, vertelt Burgersdijk. “Maar heb besloten om voor Amsterdam te gaan spelen. Een nieuwe grote uitdaging.”

Uiteraard vindt hij het erg jammer hoe het allemaal bij AdoLakers is afgelopen. Burgersdijk: “Zeker waar. We hadden ook een goede ploeg bij elkaar”. Hij heeft een goede indruk overgehouden aan zijn eerste training bij L&D Amsterdam van afgelopen vrijdag. “Het is heel serieus en hard werken. Alles wordt gedaan met een reden en is doordacht”, aldus de 26-jarige pitcher.

Concurrentie

Bij L&D Amsterdam zijn na het afgelopen seizoen veel oudgedienden gestopt en jongere spelers bijgekomen. Burgersdijk: “Ze hadden hun selectie eigenlijk al rond, maar kwamen tot de conclusie dat zes pitchers een vrij dunne bezetting is. Er waren al jongens gehaald voor die derde startplek, maar Charles Urbanus gaf aan dat concurrentie gezond is.”

Voor die concurrentie is de ervaren Burgersdijk, die met het Nederlands team in 2012 deelnam aan de St. Petersburg International Baseball, niet bang. “Er zullen voldoende innings voor mij zijn in de competitie en ik moet gewoon laten zien wat ik kan. Maar ik denk dat mijn rol in de Europa Cup en de Play-Offs pas echt tot uiting komt.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page