Nieuwe profclub voor Rodney Daal

Catcher Rodney Daal heeft een nieuwe club gevonden. De twintigjarige Nederlandse honkballer heeft een overeenkomst afgesloten met Evansville Otters, dat uitkomt in de professionele Amerikaanse Frontier League.

Rodney Daal speelde vier seizoenen in de organisatie van San Diego Padres, maar werd afgelopen oktober door deze club aan de kant gezet. Mede door een revalidatie na een zware Tommy John-operatie kwam Daal afgelopen seizoen nauwelijks aan spelen toe.

Bovendien werd hij tot tweemaal toe gestraft voor het gebruik van verboden middelen. Daarvoor kreeg hij in mei al een schorsing van vijftig wedstrijden. In het afgelopen najaar volgde nog eens een schoring van honderd wedstrijden. Die schorsing gaat in als Daal een nieuw contract tekent bij één van de clubs uit de Major League.

Seizoen

Vooralsnog wijkt Daal uit naar één van de onafhankelijke profcompetities. Vandaag heeft hij een overeenkomst afgesloten met Evansville Otters, dat uitkomt in de Frontier League. De club uit Evansville (Indiana) speelt zijn wedstrijden in het honderdjaar oude Historic Bosse Field. Het seizoen in de Frontier League gaat pas van start op donderdag 14 mei. Een dag later speelt Evansville Otters zijn eerste wedstrijd in de East Division als de ploeg in eigen huis Traverse City Beach Bums  ontvangt.

Daal speelde in dienst van San Diego Padres 158 wedstrijden met 144 honkslagen (.270) en twaalf homeruns. In het seizoen 2011 speelde hij één wedstrijd voor het Triple A-team Tucson Padres.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page