Europees All Star Team op 3 maart naar Tokyo

Over een week vertrekt het Europees All Star Team naar Japan voor de historische serie tegen het nationale team van Japan. De selectie van manager Steve Janssen reist dinsdag 3 maart af naar Tokyo en arriveert een dag later op woensdag 4 maart in de Japanse hoofdstad. Het is de bedoeling om in ieder geval één oefenwedstrijd te spelen.

Vorige week maakte manager Steve Janssen de selectie bekend, waarmee de Belgische coach aantreedt tijdens de Global Baseball Match. Met vijftien spelers is Nederland hofleverancier van de ploeg, die met een aantal spelers uit Curaçao, Aruba, de Dominicaanse Republiek en Venezuela ook ver buiten de Europese grensen reikt.

De bijna voltallige selectie reist samen af naar Tokyo. De ploeg vertrekt dinsdag 3 maart vanaf Flughafen Frankfurt naar de Japanse hoofdstad. Daar arriveert de Europese selectie een dag later. Na aankomst voegt het restant van de spelers zich bij de selectie. Dit zijn de spelers uit de Verenigde Staten, de Dominicaanse Republiek en Venezuela. Onder hen onder meer Yurendell de Caster en Curt Smith, Luke Sommer (Duitsland) en Fernando Martinez (Spanje).

Oefenwedstrijd

In Tokyo hebben de Europese honkballers nog een kleine week om zich gezamenlijk voor te bereiden op de serie van twee wedstrijden tegen het Japanse nationale team. Naast een aantal gezamenlijke trainingen is het ook de bedoeling om op zondag 8 maart een oefenwedstrijd te spelen tegen het Ni-gun team van Yomiuri Giants. De wedstrijd tegen deze Japanse Minor Leaguers wordt gespeeld in het Yomiuri Giants Stadium, het trainingscomplex van de club in Kawasaki (Kanagawa).

De Global Baseball Match wordt gespeeld op dinsdag 10 en woensdag 11 maart. De wedstrijden in het imposante Tokyo Dome starten om 10.00 uur Nederlandse tijd (18.00 uur lokale tijd) en worden live uitgezonden via het digitale televisiekanaal Eurosport 2. Het wordt voor het eerst dat een Europees All Star Team in een door de World Baseball Softball Confederation (WBSC) gesanctioneerde wedstrijd aantreedt.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page