Van den Hurk toch niet in Europees team

Pitcher Rick van den Hurk heeft zich vandaag alsnog moeten afmelden voor deelname met het Europees All Star Team aan de Global Baseball Match. Als zijn vervanger is de eveneens uir Nederland afkomstige pitcher Mike Bolsenbroek opgeroepen.

Van den Hurk was één van de voornaamste spelers uit het Europese team van manager Steve Janssen. De 29-jarige pitcher speelde zes seizoenen in de Major League en staat momenteel onder contract van de  Japanse kampioen Softbank Hawks.

Met dit team was hij ook begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Bij die voorbereiding is Van den Hurk echter geblesseerd geraakt, waardoor een streep door zijn deelname aan de Global Baseball Match kon worden gezet.

Perfect game

Hierop heeft manager Steve Janssen vandaag contact opgenomen met pitcher Mike Bolsenbroek, die ook al deel uitmaakte van de voorselectie. De 27-jarige pitcher van het Duitse Regensburg Legionaire vervangt komende week Van den Hurk als de voorbereiding op de historische serie wedstrijden tegen het Japanse nationale team begint.

Bolsenbroek nam afgelopen september nog met het Nederlands team deel aan het Europees kampioenschap. Tijdens dat toernooi gooide de pitcher uit Apeldoorn een perfect game tegen Griekenland. Later in het toernooi gooide hij bovendien een volledige wedstrijd in het met 0-5 gewonnen duel tegen Italië. Het was de eerste nederlaag op een EK voor Italië sinds 29 juli 2010. Na afloop van het EK werd Bolsenbroek met een verdiende puntengemiddelde van 0.00 uitgeroepen tot beste pitcher.

Toestemming

Afgelopen seizoenen komt Bolsenbroek in de Duitse competitie uit voor Regensburg Legionaire. Deze club, die komend seizoen onder leiding staat van voormalig HCAW-hoofdcoach Ivan Rodriguez, heeft Bolsenbroek vandaag direct toestemming verleend om deel te nemen aan de Global Baseball Match.

Van Regensburg Legionaire is eveneens coach Martin Brunner opgenomen in de begeleidingsstaf van de Europese selectie. De ervaren Oostenrijker reist als pitching-coach mee naar de Japanse hoofdstad Tokyo.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page