Eerste Tsjech in Europese selectie

Het Europese All Star Team is vandaag aangevuld met Jakub Sládek. Hij is de eerste speler uit Tsjechië in de selectie van manager Steve Janssen. Daarmee komt het totaal aantal spelers voor Europa op 29.

Jakub Sládek is op het laatste moment als extra speler toegevoegd aan het Europese All Star Team, dat aankomende dinsdag afreist naar Tokyo voor deelname aan de historische Global Baseball Match.

De 25-jarige Tsjechische eerste honkman van Kotlářka Praha kwam in 2009 kortstondig uit voor de organisatie van Philadelphia Phillies. Hij speelde negen wedstrijden voor het Rookie League-team in de Gulf Coast League.

Beste slagman

Sinds 2010 komt Sládek uit voor het nationale team van Tsjechië, waarmee hij deelnam aan onder meer het Europees kampioenschap, de Intercontinental Cup, het wereldkampioenschap en het kwalificatietoernooi voor de World Baseball Classic van 2013. Tijdens het afgelopen Europees kampioenschap werd Sládek vorig jaar met vijftien honkslagen (.517) en vijf homeruns de beste slagman van Tsjechië. Hij kreeg daarmee bovendien de prijs voor de meeste homeruns.

Met de Tsjech Jakub Sládek is het aantal nationaliteiten uit het team van Europa voor de Global Baseball Match nu op zeven gekomen. De selectie heeft verder spelers en coaches uit Nederland, Italië, Spanje, Duitsland, Frankrijk, België en Oostenrijk.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page