Corendon Kinheim versterkt met Leonora

Het Haarlemse Corendon Kinheim heeft voor aanvang van het oefenseizoen zijn selectie versterkt met de 23-jarige voormalig profhonkballer Dudley Leonora. De speler van Sint-Maarten nam vorig jaar nog met het Nederlandse Koninkrijksteam deel aan het wereldkampioenschap voor spelers onder de 21 jaar.

Tijdens het wereldkampioenschap in Taiwan was Wim Martinus één van de assistent-coaches van het Koninkrijksteam. Tijdens het toernooi legde de hoofdcoach van Corendon Kinheim de eerste contacten met Leonora, die in de selectie van het Nederlands team samen met binnenvelder Kevin Moesquit één van de dispensatiespelers was. Moesquit maakte na afloop van het vorige seizoen de overstap van Mampaey The Hawks naar Corendon Kinheim. Met Leonora krijgt de Haarlemse ploeg nu opnieuw een international met ervaring in het profhonkbal. Afgelopen donderdag trainde Leonora voor de eerste keer mee met de Haarlemse selectie.

De 23-jarige Leonora speelde vier seizoenen in de organisatie van Baltimore Orioles. In maart 2013 werd het contract met de binnenvelder ontbonden. Hij bereikte in zowel 2011 als 2012 het hoogste niveau, toen hij speelde voor het Single A-team Delmarva Shorebirds. Leonora keerde terug naar Curaçao waar hij vorig jaar uitkwam voor Santa Maria Pirates.

World Series

Leonora werd geboren op Sint Maarten, maar vertrok op zesjarige leeftijd naar Curaçao. Daar nam hij met het nationale jeugdteam deel aan de Little League Word Series. In 2005 nam hij met de nationale jeugdploeg van Sint-Maarten deel aan de Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen. In 2008 bereikte hij, met onder meer Kevin Moesquit, Jurickson Profar en Jonathan Schoop, de finale van de Senior League World Series.

Vorig jaar november nam hij als dispensatiespeler met het Koninkrijksteam deel aan het wereldkampioenschap voor spelers onder de 21 jaar. De honkballer van Sint-Maarten was met een slaggemiddelde van .409 de beste slagman van Nederland. Hij sloeg bovendien de enige homerun voor Oranje.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page