Henson aan het roer bij Mampaey The Hawks

Eugene Henson is aangesteld als hoofdcoach bij Mampaey The Hawks. De club uit Dordrecht heeft dit besluit genomen nadat duidelijk werd dat de nieuw aangetrokken Belgische hoofdcoach Rik Ruts komend seizoen niet volledig beschikbaar is. Met de aanstelling van Henson en het aantrekken van een achttal nieuwe spelers heeft Mampaey The Hawks zijn selectie voor het nieuwe seizoen rond.

Rik Ruts werd vorig jaar november als hoofdcoach aan de selectie van Mampaey The Hawks gevoegd. Hij kwam over van het Belgische Brasschaat Braves, waar hij twee seizoenen hoofdcoach was. Door een recente promotie op zijn werk moet Ruts nu echter veelvuldig in het buitenland zijn. Hierdoor is de Belg tot zijn spijt niet in staat zijn taken als hoofdcoach in de hoofdklasse te vervullen.

Als vervanger voor Ruts heeft de club uit Dordrecht Eugene Henson benaderd. De 44-jarige Henson werd recent nog van AdoLakers overgenomen. Aanvankelijk zou Henson als assistent-coach aan de slag gaan. Nu neemt hij alsnog de functie van hoofdcoach op zich. De 44-jarige Henson begint aan zijn tweede seizoen als hoofdcoach in de hoofdklasse. Vorig jaar maakte hij zijn debuut bij het Haagse AdoLakers.

Nieuwe spelers

Henson wordt bij Mampaey The Hawks begeleid door Gregory Grampon, Louis Maduro en Ronald de Bont. Grampon zou aanvankelijk ook de assistent worden van Henson bij AdoLakers. Hij was eerder twee seizoenen hoofdcoach bij Juwel Art Braves in Gouda. Maduro en De Bont maakten al deel uit van de begeleidingsstaf van Mampaey The Hawks.

Daarnaast heeft Mampaey The Hawks nog een achttal spelers overgenomen van AdoLakers, dat vorige maand besloot zich terug te trekken uit de hoofdklasse. Dit zijn pitchers José Moreno, Jeldwin Orman en Quinn Tramm, catcher Brian Raap, binnenvelders Odion Gouverneur, Stephen Henson en Chris Williams en buitenvelder Jules Peters. Eerder werden van de Haagse club ook al pitchers Tim Roodenburg, Evan Simons en Kevin van Veen en catcher Julian Goins binnengehaald. Met de komst van deze nieuwe spelers heeft Mampaey The Hawks, drie weken nadat het de plaats van AdoLakers in de hoofdklasse heeft ingenomen, zijn selectie voor het aankomende seizoen rond.

 

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page