Europees All Star Team op weg naar Tokyo

De honkballers van het Europese All Star Team zijn vandaag vertrokken naar de Japanse hoofdstad Tokyo. Daar bereidt de selectie van de Belgische manager Steve Janssen zich voor op de Global Baseball Match, een historische serie van twee wedstrijden tegen Samurai Japan.

De Europese selectie, waarvoor Nederland hofleverancier is, is eerder vandaag via het Duitse Frankfurt vertrokken naar Japan. De ploeg komt morgen aan in de Japanse hoofdstad. Vanaf donderdag wordt op verschillende locaties in de stad getraind.

Zaterdagmiddag 7 maart geven spelers van het Europese team een clinic aan Nederlandse en Japanse kinderen in Tokyo. De training wordt gegeven op het trainingsveld van Yomiuri Giants in Kawasaki, ten westen van Tokyo.

Oefenwedstrijd

Hier wordt zondag om 13.00 uur lokale tijd bovendien een oefenwedstrijd gespeeld tegen het Minor League-team (Ni-gun) van Yomiuri Giants. Het is de eerste dag dat de spelers van Samurai Japan voor het eerst bij elkaar komen voor de gezamenlijke voorbereiding op de Global Baseball Match.

De Global Baseball Match wordt op dinsdag 10 en woensdag 11 maart gespeeld in het Tokyo Dome. Het wordt de eerste officiële serie tussen een nationaal Japans team en een selectie met Europese spelers.  De twee wedstrijden worden geleid door Taiwanese scheidsrechters uit de Chinese Professional Baseball League (CPBL).

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page