Ook afmelding van Andruw Jones

Na Rick van den Hurk heeft ook Andruw Jones zich afgemeld voor deelname aan de Global Baseball Match. De honkballer van Curaçao geeft de komende dagen voorkeur aan zijn familie.

De afmelding van de tienvoudig Gold Glove-winnaar is opnieuw een enorme tegenslag voor manager Steve Janssen en organisator World Baseball Softball Confederation (WBSC), die met de Global Baseball Match de populariteit van het honkbal willen vergroten. Eerder moest ook de Nederlandse pitcher Rick van den Hurk door een blessure al afhaken.

Jones is op dit moment nog altijd op zoek naar een nieuwe club. Begin februari liet zijn agent Scott Boras weten dat Jones, na twee seizoenen afwezigheid, hoopte op een terugkeer in de Major League. Tot dusver leidde dat nog niet tot een nieuwe aanbieding van één van de Amerikaanse clubs. Wel kwam er onlangs serieuze interesse vanuit de Mexicaanse Triple A-competitie, waar Leones de Yucatán om de tafel wilde met de voormalig Major Leaguer.

Prioriteit

“Nieuwe verplichtingen kunnen ervoor zorgen dat ik de komende maanden van huis ben”, laat Jones in een verklaring weten. “Daarom is mijn grootste prioriteit nu om zoveel mogelijk tijd te besteden met mijn familie en kinderen.” Voor Jones zou deelname aan de Global Baseball Match een weerzien zijn met de Japanse fans. Afgelopen twee seizoenen kwam de honkballer van Curaçao voor Rakuten Eagles uit in de Japanse profcompetitie. Jones was als Japanse publiekslieveling de meest aansprekende speler uit het Europese team.

De Tsjechische honkballer Jakub Sládek al vervangt Andruw Jones in het Europese All Star Team. Sládek werd vorige week al bij de selectie van manager Steve Janssen gehaald. Het Europese All Star Team arriveert vandaag in Tokyo om de voorbereiding te starten op de Global Baseball Match.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page