Daal opgeroepen door Cincinnati Reds

De 21-jarige Carlton Daal is vandaag door Cincinnati Reds opgeroepen voor de hoofdmacht. De korte stop van Curaçao krijgt daarmee de kans om zich met de hoofdmacht voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Hij maakte al direct dezelfde dag zijn opwachting in de oefenwedstrijd tegen Cleveland Indians.

Daal tekende na afloop van het seizoen 2012 als international free-agent een profcontract bij Cincinnati Reds en startte zijn profavontuur een jaar later na extented Spring Training op 31 juli bij AZL Reds in de Rookie League.

In zijn eerste volledige profseizoen speelde de Curaçaose korte stop vorig jaar voor Dayton Dragons in de Class A Midwest League. Daal gooide voornamelijk aanvallend hoge ogen. Hij kwam in 95 wedstrijden tot 102 honkslagen (.296) met tien tweehonkslagen en 29 binnengeslagen punten.

Opmerkelijk

Vandaag is korte stop Daal, samen met zeven andere spelers, opgeroepen voor de hoofdmacht van de Major League-club uit Cincinnati, waarvoor ook onder meer de Duitse eerste honkman Donald Lutz speelt. Nog dezelfde dag kwam Daal in actie in de Spring Training-wedstrijd tegen Cleveland Indians. In de zesde inning kwam hij, bij een 1-5 achterstand, als korte stop in het veld voor Eugenio Suarez. In zijn enige slagbeurt in het Goodyear Ballpark sneuvelde hij in de achtste inning door een grondbal naar de korte stop. Indians won het duel uiteindelijk met 3-9, onder meer na twee fouten van Daal en drie punten in de zevende inning.

Opmerkelijk genoeg is het niet voor het eerst in zijn prille carrière als profhonkballer dat Daal is opgeroepen. Nog voor hij zijn eerste officiële profwedstrijd had gespeeld, werd hij in 2013 ook al eens opgeroepen. In zijn enige slagbeurt sloeg Daal toen zelfs een honkslag.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page