Ohsera en Matsuba starten tegen Europa

Hoewel het Japanse nationale team pas zondag voor het eerst samenkomt voor de voorbereiding op de Global Baseball Match, heeft manager Hiroki Kokubo nu al zijn startende pitchers voor de serie tegen Europa bekendgemaakt. Daichi Ohsera wordt volgende week dinsdag de starter tijdens de eerste wedstrijd. Een dag later leidt Takahiro Matsuba de verdediging van Samurai Japan.

De 23-jarige rechtshandige Daichi Ohsera debuteerde afgelopen jaar voor Hiroshima Toyo Carp in de Japanse Central League. Hij gooide 26 wedstrijden met 116 keer drie slag en veertig keer vier wijd in 151 innings. Ohsera sloot het seizoen af met een verdiende puntengemiddelde van 4.05 en werd uitgeroepen tot Central League Rookie of the Year.

Matsuba speelde twee seizoenen in de Nippon Professional Baseball en kwam vorig jaar voor Orix Buffaloes tot een verdiende puntengemiddelde van 2.77 in 21 wedstrijden. in 113 2/3 innings gooide hij 88 keer drie slag en 45 keer vier wijd.

Winnend pitcher

Ohsera nam eerder als amateur met het nationale team van Japan onder meer deel aan het Asian Baseball Championship in 2012. Ook werd hij geselecteerd voor Samurai Japan voor de Baseball Challenge in november 2013. In deze serie tussen de nationale teams van Japan en Chinese Taipei was Matsuba zijn ploeggenoot.

In de met 4-2 gewonnen tweede wedstrijd tegen Chinese Taipei werd Ohsera (2-1-1-0 in twee innings) als eerste reliever de winnend pitcher. Matsuba (1-0-0-0 in drie innings) kreeg als eerste reliever de winst in de derde wedstrijd op zijn naam. Japan won dat duel met 0-1.

Suzuki All Star Series

De linkshandige pitcher Matsuba maakte bovendien afgelopen november ook deel uit van het Suzuki Japan All-Star team, dat voor het eerst sinds 1990 een serie won van een Major League Baseball All Star Team. Tijdens de Suzuki All Star Series kwam de 24-jarige Matsuba in twee wedstrijden in actie. Tijdens het tweede duel op 14 november kwam Matsuba als reliever één inning in actie. In de zesde inning schakelde hij Robinson Cano uit met drie slag en stond hij alleen een honkslag toe aan Evan Longoria. Japan had op dat moment al een 3-6 voorsprong en won het duel uiteindelijk met 4-8.

In de laatste, met 4-6 gewonnen wedstrijd, volgde Matsuba startend pitcher Shota Takeda op. In die drie innings kwam Matsuba bij een 1-2 voorsprong tot strikeouts voor Alcides Escobar (vierde inning), Justin Morneau (vierde inning) en Chris Carter (vijfde inning). Matsuba gooide vier keer vier wijd en stond twee honkslagen toe, waaronder een homerun van Evan Longoria in de vijfde inning. Samurai Japan won het duel na onder meer drie runs in de achtste inning met 4-6.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page