Rob Cordemans start eerste duel tegen Japan

De veertigjarige Rob Cordemans is door manager Steve Janssen aangewezen als startend pitcher voor de eerste wedstrijd van het Europees All Star Team tijdens de Global Baseball Match. Dat heeft de Nederlandse bondscoach vandaag bekendgemaakt.

De Global Baseball Match start dinsdag. Zowel op dinsdag als op woensdag speelt het Europees All Star Team een wedstrijd tegen de nationale ploeg van Japan.

Voor de serie heeft de Belgische manager Steve Janssen de beschikking over veertien pitchers, waarvan acht Nederlanders. Van hen is nu L&D Amsterdam-speler Rob Cordemans aangewezen als startend pitcher voor de eerste wedstrijd.

Hoofdklasserecord

Eerder maakte ook de Japanse manager Hiroki Kokubo zijn startende pitcher voor de eerste wedstrijd al bekend. Samurai Japan start het openingsduel tegen Europa met de 23-jarige talentvolle rechtshandige Daichi Ohsera, die in dienst van Hiroshima Toyo Carp vorig jaar werd uitgeroepen tot Rookie of the Year.

Cordemans leidde afgelopen september Nederland naar de eerste Europese titel sinds 2007. In vier innings legde de ervaren pitcher de Italiaanse slagploeg volledig lam. Cordemans werd de afgelopen vijftien jaar al acht keer uitgeroepen tot Beste werper van de Nederlandse competitie. In 2012 verbeterde hij bovendien het hoofdklasserecord van aantal overwinningen als pitcher.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page