Debutanten tijdens Spring Training

Spring Training van Major League Baseball heeft al in de eerste week een aantal debutanten opgeleverd. Shawn Zarraga (Los Angeles Dodgers), Ozhaino Albies (Atlanta Braves) en Spencer Kieboom (Washington Nationals) speelden hun eerste wedstrijden met de hoofmacht mee.

Aan Spring Training in de Verenigde Staten nemen momenteel een negental spelers deel. Drie van hen werden voor het eerst opgeroepen om zich met de hoofdmacht voor te bereiden op het nieuwe seizoen.

Eén van hun is Shawn Zarraga. De Arubaanse catcher, die vorig jaar met Nederland Europees kampioen werd, verhuisde in december van Milwaukee Brewers naar Los Angeles Dodgers. Een maand later ontving hij zijn eerste uitnodiging voor Spring Training.

Debuut

Zarraga maakte zaterdag zijn officiële debuut tijdens Spring Training, toen hij in de vijfde inning van de wedstrijd tegen Seattle Mariners voor Los Angeles Dodgers het veld betrad. Al direct in zijn eerste slagbeurt wist Zarraga met vier wijd veilig de honken te bereiken, om even later na een wilde worp te scoren.

In de zesde inning bleek de Arubaanse honkballer opnieuw succesvol. Met lopers op het eerste en derde honk sloeg Zarraga de bal voor een binnengeslagen punt het rechtsveld in. Daarmee bracht Zarraga zijn ploeg op een 5-4 voorsprong. In de achtste inning sloeg Zarraga de bal in een dubbelspel. Uiteindelijk won het split squad-team van Los Angeles Dodgers dit duel met 7-4.

Talentvolle korte stop

Op dezelfde dag maakte bij Atlanta Braves ook de pas achttienjarige Ozhaino Albies zijn debuut bij de hoofdmacht. De zeer talentvolle korte stop kwam vorig jaar in zijn eerste profseizoen nog uit voor het Rookie League-team Danville Braves. Nog voor de start van zijn tweede profseizoen is Albies al bij de hoofdmacht gehaald.

Ozhaino Albies in actie voor Atlanta Braves tijdens Spring Training.

Ozhaino Albies in actie voor Atlanta Braves tijdens Spring Training.

Albies speelde gisteren mee in de met 3-1 van New York Mets verloren split squad-wedstrijd van Atlanta Braves. Hij kwam in de achtste inning als korte stop in de wedstrijd, maakte één veldfout en kwam niet aan slag. Albies is één van de nieuwe jonge talentvolle korte stoppen van Curaçao. Een andere is Carlton Daal, die eerder deze week ook al werd opgeroepen voor de hoofdmacht van Cincinnati Reds.

Non roster invitee

Buitenvelder Roger Bernadina maakte woensdag zijn debuut voor Colorado Rockies. Deze club bood de honkballer uit Den Haag eind vorig jaar een Minor League-contract aan en nodige hem als non roster invitee in februari uit voor Spring Training. Het is het negende opeenvolgende jaar dat Bernadina deelneemt aan Spring Training van Major League Baseball.

In zijn eerste wedstrijd tegen Arizona Diamondbacks sloeg Bernadina één punt binnen. Drie dagen later sloeg hij in zijn derde wedstrijd ook zijn eerste hit in dienst van Colorado Rockies. Als linksvelder sloeg hij zondag een honkslag in de eerste inning. Even later kon hij scoren na een tweepunten-homerun van Nolan Arenado. De 3-0 voorsprong gaf Rockies niet meer uit handen.

Botsing

Na negen innings won de ploeg uit Colorado het duel met 7-5. Bernadina had toen al de wedstrijd moeten verlaten. In de tweede inning kwam hij na een grondbal in botsing met eerste honkman Anthony Rizzo. Met een licht gekneusde pols werd Bernadina uit voorzorg uit de wedstrijd gehaald. De verwachting is dat Bernadina geen speeltijd zal missen.

Donderdag gooide bij Colorado Rockies pitcher Jair Jurrjens twee innings in de wedstrijd tegen Arizona Diamondbacks. Jurrjens stond alleen één honkslag toe en liet een goede indruk achter in zijn eerste optreden van dit jaar.

Homerun

Een andere debutant deze week was Didi Gregorius. Hij speelde zijn eerste wedstrijden voor zijn nieuwe club New York Yankees. De korte stop sloeg in drie wedstrijden één tweehonkslag (.143) en bracht daarmee één punt binnen.

Jonathan Schoop (Baltimore Orioles) speelde tot dusver drie wedstrijden en sloeg donderdag een solohomerun in de wedstrijd tegen Toronto Blue Jays. Ook Xander Bogaerts (Boston Red Sox) speelde drie duels en homerde donderdag in de wedstrijd tegen Minnesota Twins. Daar voegde hij vandaag nog eens een driepunten-homerun aan toe om zijn ploeg naar een 3-6 overwinning tegen New York Mets te leiden.

Blessures

Evenals Zarraga en Albies maakte ook Spencer Kieboom deze week zijn Spring Training-debuut. Afgelopen vrijdag kwam de catcher, met een Nederlandse vader, in actie voor Washington Nationals in de wedstrijd tegen Atlanta Braves. In de negende inning verving hij catcher Steven Lerud. Hij kon meteen in actie komen na een stootslag van Mallex Smith, waarbij Kieboom tijdig de nul op het eerste honk kon maken. Vandaag volgde een tweede kortstondig optreden en kreeg hij ook zijn eerste slagbeurt, toen hij als pinch-hitter in de achtste inning van de met 3-2 verloren wedstrijd tegen New York Yankees sneuvelde door een grondbal.

Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers), Jurickson Profar (Texas Rangers) en Andrelton Simmons (Atlanta Braves) bleven door blessures in de eerste week van Spring Training aan de kant. Simmons ondervindt momenteel hinder van een buikspierblessure. Gisteren nam Simmons voor het eerst deel aan batting-practice. Het is de verwachting dat hij binnenkort zijn opwachting weer kan maken tijdens Spring Training.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page