DSS verder zonder Japanse pitcher

Promovendus DSS gaat zijn eerste seizoen in de hoofdklasse niet van start met de Japanse pitcher Tsuyoshi Iwamoto. De Haarlemse club heeft vlak voor de start van het oefenseizoen besloten de samenwerking te beëindigen en Iwamoto geen overeenkomst aan te bieden.

De 29-jarige linkshandige Iwamoto, die eerder honkbalde in Australië en de Verenigde Staten, trainde sinds januari met de selectie van DSS mee. Hoewel Iwamoto hoge verwachtingen had voor het nieuwe seizoen, heeft DSS besloten de samenwerking met Iwamoto niet voort te zetten.

“Tsuyoshi was op stage bij ons, maar heeft uiteindelijk ons niet genoeg weten te overtuigen voor een plek binnen onze selectie”, licht hoofdcoach Lennart Stut de beslissing van DSS toe. De nieuwe manager van DSS, die bij de Haarlemse ploeg de opvolger is van Frank Koot, verwacht niet dat er nog buitenlandse spelers voor dit seizoen zullen worden aangetrokken. “Ik verwacht dat er vooral Rookie spelers hun debuut gaan maken in de hoofdklasse”, laat Stut weten.

DSS start met een 21-koppige selectie vaan het eerste seizoen in de hoofdklasse. Daarvan zijn acht inzetbaar als pitcher, waaronder de talentvolle pitchers Kevin Bosch en Tim Halderman. De 25-jarige Rik Geestman zal, naast zelf gooien, ook de pitchers begeleiden.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page