Japan wint eerste wedstrijd van Europa

Het venijn zat hem voor Europa in de staart. Pitchers Shairon Martis en Loek van Mil moesten in de achtste inning lijdzaam toezien hoe het Europese All Star Team een 1-3 voorsprong uit handen gaf. Samurai Japan zegevierde uiteindelijk met 4-3 in de eerste wedstrijd van de Global Baseball Match.

Die Global Baseball Match begon voor Europa nog wel zo gunstig. Onder leiding van Curt Smith (3 uit 4) bepaalde de ploeg van manager Steve Janssen in het met 21.267 toeschouwers nog niet eens voor de helft gevulde Tokyo Dome lange tijd de wedstrijd.

Bekijk de hoogtepunten van deze wedstrijd

Kalian Sams bracht Europa in de tweede inning al op voorsprong. De honkballer uit Den Haag profiteerde van laksheid van de Japanse buitenvelder en rekte zijn honkslag op tot een tweehonkslag. Na een hit van Yurendell de Caster kon hij vervolgens de score openen toen Oscar Angulo de bal in het dubbelspel sloeg.

Terug

Beide teams gebruikten vijf pitchers.

Beide teams gebruikten vijf pitchers.
Foto: © Samurai Japan

Twee innings later sloeg Angulo nog eens twee punten binnen. Met opnieuw Curt Smith (honkslag) en Fernando Martinez (geraakt werper) op de honken, sloeg hij een bal diep het buitenveld in. De Japanse midvelder Yuhei Takai kon de bal echter niet onder controle krijgen en zag vervolgens twee tegenstanders de thuisplaat passeren.

Japan gaf niet op en probeerde terug in de wedstrijd te komen. Dat leverde het eerste punt in de vierde inning op na tweehonsklagen op rij van Yuhei Takai en Tetsuto Yamada op het pitchen van Alessandro Maestri, die in de derde inning startend pitcher Rob Cordemans (1-2-1-0) had afgelost.

Ongelukkig

Het Tokyo Dome was maar voor de helft gevuld voor de eerste wedstrijd tussen Japan en Europa.

Het Tokyo Dome was maar voor de helft gevuld voor de eerste wedstrijd tussen Japan en Europa.
Foto: © WBSC

In de achtste inning trok Japan vervolgens het duel definitief naar zich toe. Reliever Shairon Martis begon het duel ongelukkig. Hij gooide twee keer vier wijd en kon zodoende alweer direct inrukken. Met honkslagen op het pitchen van Loek van Mil veegden hierna Yoshitomo Tsutsugo, Nobuhiro Matsuda en Yuhei Takai hierna de achterstand van het scorebord.

Met strikeouts voor Oscar Angulo en pinch-hitter Gianison Boekhoudt maakte closer Yuji Nishino vervolgens in de negende inning een einde aan de wedstrijd. Europa kwam dit duel tot zeven hits. Naast drie voor Curt Smith (3 uit 4) sloeg Yurendell de Caster (2 uit 4) tweemaal raak. De andere honkslagen kwamen op naam van Kalian Sams (1 uit 4) en Oscar Angulo (1 uit 3). Japan zette daar acht hits tegenover. Beide ploegen gebruikten vijf pitchers.

        1 2 3 4 5 6 7 8 9  R H E
EUROPA  0 1 0 2 0 0 0 0 0  3 7 0
JAPAN   0 0 0 1 0 0 0 3 X  4 8 0

Pitchers Europa
Rob Cordemans (2): 1-2-1-0
Alessandro Maestri (3): 0-1-4-0
Jose Escalona (2): 1-1-0-0
Shairon Martis (2 man): 0-2-0-0
Loek van Mil (1): 2-0-3-0

Pitchers Japan
Daichi Ohsera (3): 2-0-3-0
Kazuhisa Makita (2): 0-0-2-0
Shintaro Fujinami (2): 3-0-2-0
Katsuki Matayoshi (1): 1-0-0-0
Yuji Nishino (1): 2-0-0-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page