Markwell start tweede duel voor Europa

Curaçao Neptunus-pitcher Diegomar Markwell wordt voor Europa morgen de startend pitcher in de tweede wedstrijd van de serie tegen Japan. De speler van de Rotterdamse landskampioen neemt het op tegen Takahiro Matsuba.

De 34-jarige Diegomar Markwell treedt morgen in het Tokyo Dome in de voetsporen van Rob Cordemans, die vandaag al de startend pitcher was voor Europa in de eerste wedstrijd van de historische serie tegen het nationale team van Japan.

Cordemans gooide vanochtend de eerste twee innings. De veertigjarige pitcher stond in de eerste inning (Hayato Sakamoto) en tweede inning (Tetsuto Yamada) een loper toe op de honken en schakelde in de tweede Japanse slagbeurt Yoshitomo Tsutsugo uit met drie slag. Hoewel Japan in deze inning na een tweehonkslag van Nobuhiro Matsuda lopers op het tweede en derde honk kreeg, stond Cordemans geen punten toe.

Beschikbaar

Morgen is het de beurt aan Markwell. Voor die tweede wedstrijd tegen Japan heeft manager Steve Janssen verder nog onder meer de Nederlandse pitchers Kevin Heijstek, Mike Bolsenbroek en Tom Stuifbergen achter de hand. Ook de Amerikaanse Duitser Luke Sommer, die in het verleden ook uitkwam voor Corendon Kinheim, is nog beschikbaar voor morgen.

De Japanse manager Hiroki Kokubo begint de wedstrijd met Takahiro Matsuba. Deze 24-jarige linkshandige pitcher van Orix Buffaloes gooide afgelopen november nog in twee wedstrijden voor Samurai Japan tijdens de Suzuki All Star Series, een serie van vijf wedstrijden tussen Japan en een All Star Team uit de Major League.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page