Ook Tromp naar hoofdmacht Reds

In navolging van de Curaçaose korte stop Carlton Daal is gisteren ook Chadwick Tromp opgeroepen voor de hoofdmacht van Cincinnati Reds. De negentienjarige Arubaanse catcher zat gisteren voor het eerst op de bank bij één van de split squad-wedstrijden van de club uit Cincinnati.

Tromp tekende in mei 2013 een profcontract bij Cincinnati Reds en debuteerde in dat jaar voor AZL Reds in de Arizona Rookie League. Vorig seizoen promoveerde Tromp in augustus naar het Class A-team Dayton Dragons, waarvoor hij vijf wedstrijden speelde in de Midwest League.

Tromp, het jongere broertje van de profhonkballer Jiandido Tromp (Philadelphia Phillies) en de neef van de Arubaanse profcatcher Sicnarf Loopstok (Cleveland Indians), sloeg daarin drie hits (.231). Voor AZL Reds kwam hij in 2014 in 25 wedstrijden zelfs tot een indrukwekkend slaggemiddelde van .323 met drie homeruns.

Kracht- en conditiekamp

Voordat Spring Training in de Verenigde Staten van start ging, begon Tromp al met de voorbereiding op het nieuwe seizoen tijdens het kracht- en conditiekamp van de club. Een deel van de Minor League-spelers in dit kamp ontving gisteren een uitnodiging om deel te nemen aan de split squad-wedstrijden van Cincinnati Reds tegen Los Angels Angels en Colorado Rockies.

Tromp nam daarom plaats n de dug-out van het Goodyear Ballpark In Arizona voor het duel tussen Cincinnati en Los Angeles. Bij die wedstrijd was ook Carlton Daal één van de reserve-spelers. Beide spelers kwamen echter niet in actie. Cincinnati Reds won met 7-5. Doordat zowel Daal als Tromp nu officieel zijn toegewezen aan de hoofdmacht, krijgen ze later mogelijk opnieuw een kans om aan een wedstrijd in de Cactus League deel te nemen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page