Vijf internationals in de basis tegen Japan

De honkballers van het Europees team zijn aangekomen in het Tokyo Dome, waar om 10.00 uur (Nederlandse tijd) de eerste wedstrijd van de Global Baseball Match van start gaat. Manager Steve Janssen heeft vijf spelers uit het Nederlands team opgenomen in de startopstelling van het Europese All Star Team.

Afgelopen weekeinde maakte Janssen, die met het Nederlands team vorig jaar Europees kampioen werd, al bekend dat Rob Cordemans de eerste wedstrijd tegen het nationale team van Japan op de heuvel zou beginnen.

Evenals Cordemans beginnen ook de Europees kampioenen Curt Smith, Kalian Sams, Yurendell de Caster en Dashenko Ricardo aan het duel tegen Samurai Japan in het imposante Tokyo Dome.

Openingsslagman

De Italiaanse derde honkman Juan Carlos Infante is door manager Janssen aangewezen als openingsslagman. Hij wordt in het slagperk opgevolgd door zijn landgenoot Alessandro Vaglio (tweede honk), Curt Smith (eerste honk), de Spaanse rechtsvelder Fernando Martinez, linksvelder Kalian Sams, aangewezen slagman Yurendell de Caster, korte stop Oscar Angulo uit Spanje, catcher Dashenko Ricardo en de Italiaanse midvelder Stefano Desimoni.

Hoofdklassespelers Gianison Boekhoudt en Michael Duursma worden in het eerste duel ingezet als wissels. De wedstrijd gaat om 10.00 uur van start en is live te zien op televisie via Eurosport 2.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page