De Caster slaat Europa naar winst

Was Europa gisteren al dichtbij een overwinning op Japan, vandaag zegevierden de honkballers van manager Steve Janssen daadwerkelijk Met een driepunten-homerun sloeg Yurendell de Caster zijn ploeg in de derde inning naar de uiteindelijke 6-2 winst.

Evenals een dag eerder ging het Europese All Star Team ook vandaag in het Tokyo Dome aanvallend van start voor de Global Baseball Match. Het was opnieuw Kalian Sams die de score opende. Nu kon hij in de tweede inning na zijn vrije loop scoren toen nieuwkomer Mario Chiarini de bal diep het linksveld in sloeg.

Enkele momenten later bleek ook een andere nieuwkomer waardevol. Op zijn beurt sloeg de Spaanse catcher Blake Ochoa (2 uit 3) bij zijn Europese debuut in het slagperk de bal naar de andere hoek van het stadion. Chiarini liep hierop het tweede punt binnen.

Homerun

Yurendell de Caster.

Yurendell de Caster.
Foto: © Samurai Japan

Met een dreun sloeg Yurendell de Caster een slagbeurt later zijn ploeg naar de winst. Met Alessandro Vaglio (vier wijd) en Curt Smith (honkslag) op de honken en twee man uit joeg de honkballer van Curaçao de bal over de omheining in het linksveld voor de eerste Europese homerun.

Waar de Japanse bullpen vervolgens met zeven strikeouts de Europese slagploeg aan banden legde, hoopte Samurai Japan op een herhaling van een dag eerder. Toen werkte de Aziatische ploeg een achterstand weg en trok het in de achtste inning alsnog met 4-3 de winst naar zich toe.

Hard werken

Zover kwam het echter niet. In de zesde inning scoorde de ploeg nog wel tweemaal na een solohomerun van Tetsuto Yamada en een punt van Hayato Sakamoto (vier wijd) nadat linksvelder Kalian Sams in de fout was gegaan op een hit van Yoshitomo Tsutsugou. Maar door hard werken van de Duits-Amerikaanse pitcher Luke Sommer, die in het verleden uitkwam in de Nederlandse hoofdklasse voor Corendon Kinheim, bleef de schade beperkt.

De Japanse pitchers gooiden samen elf keer drie slag.

De Japanse pitchers gooiden samen elf keer drie slag.
Foto: © Samurai Japan

In de achtste inning bepaalde Kalian Sams de eindstand op 6-2. Even daarvoor had de Italiaan Alessandro Vagglio zijn eerste honkslag geslagen. Een diepe tweehonkslag in het midveld. Na een doogeschoten bal kon hij voor het zesde Europese punt scoren toen Sams een opofferingsslag sloeg in het midveld.

Eerste zege

Japan opende de negende inning nog wel met een tweehonkslag. Maar met strikeouts voor Motohiro Shima en Tetsuto Yamada bezegelde de Nederlandse closer Tom Stuifbergen koelbloedig de winst en boekte Europa zijn eerste zege op het Japanse nationale team.
Startend pitcher Diegomar Markwell kreeg de winst op zijn naam. De speler van Curaçao Neptunus gooide de eerste drie innings met één strikeouts en drie honkslagen tegen. Curt Smith (1 uit 4) sloeg ook vandaag één van de Europese hits.

De tweede historische wedstrijd tussen Europa en Japan werd vandaag bezocht door 23.123 toeschouwers. Ruim tweeduizend meer dan een dag eerder. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aardbeving in Japan, vandaag precies vier jaar geleden.

       1 2 3 4 5 6 7 8 9  R H E
JAPAN  0 0 0 0 0 2 0 0 0  2 8 0
EUROPA 0 2 3 0 0 0 0 1 X  6 6 1

Pitchers Japan
Takahiro Matsuba (3): 3-3-4-0
Shoichi Inoh (2): 4-0-1-0
Shota Takeda (2): 3-0-0-0
Yuki Matsui (1): 1-0-1-0

Pitchers Europa
Diegomar Markwell (3): 1-1-3-0
Leslie Nacar (2+2 man): 2-1-1-0
Luke Sommer (3): 2-1-3-1
Tom Stuifbergen (1): 2-0-1-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page