Rentree Oduber in hoofdmacht Nationals

De 25-jarige Randolph Oduber is gisteren begonnen aan zijn tweede Spring Training met de hoofdmacht van Washington Nationals. Hij kwam als invaller in de met 13-4 verloren wedstrijd tegen New York Mets.

Oduber ontving gisteren een uitnodiging om mee te spelen met de hoofdmacht tijdens de Spring Training-wedstrijd tegen New York Mets op het Tradition Field in Port St. Lucie (Florida). Dat was al het tweede jaar op rij voor de Arubaanse buitenvelder. Vorig jaar speelde Oduber, die de afgelopen drie seizoenen speelde voor het Class A Advanced Potomac Nationals, ook al twee officiële wedstrijden mee.

Oduber kwam gisteren in de negende inning in de wedstrijd als pinch-hitter voor aangewezen slagman Mark Minicozzi. De derde pitch die hij zag, leek Oduber in het gat in het rechtsveld te slaan. Een knappe duik van rechtsvelder John Mayberry voorkwam echter de eerste hit van Oduber in dienst van de hoofdmacht van Washington Nationals. Een strikeout later van Steven Lerud maakte een einde aan de wedstrijd.

Andrelton Simmons

Oduber, die vorig jaar met Nederland Europees kampioen werd, is de twaalfde speler van Curaçao en Aruba in Spring Training van Major League Baseball. Inmiddels heeft ook korte stop Andrelton Simmons zijn revalidatie afgerond en is hij van start gegaan. Simmons begon goed met vijf hits (.556) in zijn eerste drie wedstrijden voor Atlanta Braves.

Afgelopen vrijdag stuurde Washington Nationals nog catcher Spencer Kieboom terug naar het Spring Training-kamp van de Minor Leaguers. De catcher met een Nederlandse vader speelde op 6 en 8 maart als invaller mee met de hoofdmacht en kreeg daarin één slagbeurt. Kieboom maakte als  één van de non roster invitees de start van Spring Training met de hoofdmacht van Washington Nationals mee.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page