Broertjes Schoop samen in actie voor Orioles

De broers Jonathan en Sharlon Schoop hebben vanavond voor het eerst samen gespeeld in één team tijdens een wedstrijd tussen twee Major League-teams. Eerder vandaag werd Sharlon Schoop door Baltimore Orioles officieel toegewezen aan de hoofdmacht.

De 23-jarige Major Leaguer Jonathan Schoop maakt al vanaf het begin van Spring Training deel uit van de hoofdmacht, die zich in Florida voorbereidt op de start van het nieuwe profseizoen in de Verenigde Staten. Jonathan Schoop speelde tot vandaag acht wedstrijden mee en sloeg daarin vier hits (.182).

Vandaag werd ook zijn vier jaar oudere broer door Baltimore Orioles officieel aan de hoofdmacht toegewezen. Sharlon Schoop staat sinds eind 2013 eveneens onder contract van deze organisatie, nadat hij eerder speelde voor Kansas City Royals en San Francisco Giants. Afgelopen seizoen speelde Sharlon Schoop voor het Double A-team Bowie BaySox.

Overmacht

In de uitwedstrijd tegen Philadelphia Phillies in het Bright House Field in Clearwater (Florida) ging Jonathan Schoop van start als tweede honkman. Baltimore Orioles won de wedstrijd met overmacht. Door onder meer vijf homeruns werd het 4-16 voor de ploeg van manager Buck Showalter. Jonathan Schoop (1 uit 4) sloeg in de vierde inning zijn enige honkslag dit duel. In totaal kwam zijn ploeg tot maar liefst 21 hits.

In de zesde inning kwam ook Sharlon Schoop in de wedstrijd voor derde honkman Jimmy Paredes. Hij ging spelen als korte stop. Een inning later opende hij de zevende slagebeurt met een grondbal, die kon worden verwerkt door de catcher voor de eerste uit.

Wereldtitel

Het was daarmee de eerste keer dat Sharlon en Jonathan Schoop gelijktijdig speelde voor hetzelfde profteam. Eerder speelden de twee broers van Curaçao al samen voor het Nederlands team tijdens het wereldkampioenschap van 2011. Nederland veroverde in dat jaar in Panama de historische wereldtitel.

Na de zevende slagbeurt voor Baltimore Orioles werd Jonathan Schoop in het veld vervangen voor korte stop Ozzie Martinez en nam Sharlon de plek op het tweede honk over van zijn jongere broer. Een tweede slagbeurt kreeg Sharlon Schoop (0 uit 1) niet meer, want in de negende inning werd ook hij zelf vervangen door pinch-hitter Sean Halton.

Vijfde jaar

Voor Sharlon Schoop was dit het vijfde jaar dat hij werd opgeroepen om met de hoofdmacht mee te spelen in een wedstrijd tijdens Spring Training. In 2010 en 2011 speelde hij vijf officiële wedstrijden mee met San Francisco Giants. In 2012 volgden drie wedstrijden met Kansas City Royals. Vorig jaar speelde Schoop één wedstrijd. Hij kwam toen met Baltimore Orioles op 8 maart in actie tegen Boston Red Sox waar de Nederlandse international Xander Bogaerts in dat duel korte stop was. Sharlon Schoop speelde nog geen officiële wedstrijd in de Major League.

Schoop werd vandaag de dertiende honkballer van Curaçao en Aruba die door een Major League-organisatie is opgeroepen voor een officiële Spring Training-wedstrijd. Hij werd de twaalfde speler die ook echt in actie is gekomen tijdens een wedstrijd. Alleen de Arubaanse catcher Chadwick Tromp wacht nog op zijn eerste slagbeurt.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page