Rien Vernooij terug bij Curaçao Neptunus

Voormalig profhonkballer Rien Vernooij keert na twee seizoenen afwezigheid voor Curaçao Neptunus terug in de hoofdklasse. De 26-jarige binnenvelder is door hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen aan de selectie van de Rotterdamse landskampioen toegevoegd.

Vernooij speelde in 2012 voor het laatst in de hoofdklasse. In dat jaar sloeg hij in de reguliere competitie 46 honkslagen (.311) met vier homeruns voor het Rotterdamse Neptunus. Hij sloeg bovendien de enige homerun voor Neptunus in de Holland Series, die uiteindelijk in vier wedstrijden werden verloren van Corendon Kinheim.

Voor de start van het oefenseizoen in 2013 besloot Vernooij tijdelijk te stoppen met honkballen in de hoofdklasse. Op dat besluit is Vernooij, die zowel inzetbaar is als eerste en als derde honkman, nu teruggekomen.

Debuut

De binnenvelder maakte al op 1 juli 2006 op zeventienjarige leeftijd zijn debuut bij de hoofdmacht van het Rotterdamse Neptunus. In 2007 tekende hij een profcontract bij New York Mets. In drie seizoenen speelde Vernooij uiteindelijk 111 profwedstrijden in Venezuela en de Verenigde Staten. Zowel in 2009 als 2010 kwam hij voor GCL Mets uit in de Gulf Coast Rookie League.

Nadat zijn profcontract was beëindigd, voegde Vernooij zich opnieuw bij de selectie van Neptunus, waarmee hij in 2010 de landstitel veroverde. Vernooij, die in 2007 ook voor Sparta/Feyenoord uitkwam in de hoofdklasse, maakte in 2011 deel uit van het Nederlands team tijdens de St. Petersburg International Baseball.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page