Zarraga met LA Dodgers mee naar San Antonio

De Arubaanse catcher Shawn Zarraga reist morgenavond vanuit Phoenix met een deel van de selectie van Los Angeles Dodgers mee naar San Antonio. Daar neemt de selectie op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart deel aan de derde editie van het Big League Weekend. Los Angeles Dodgers speelt twee oefenwedstrijden tegen Texas Rangers.

Voor het Big League Weekend is voor het derde jaar op rij het Alamodome in San Antonio omgebouwd tot honkbalstadion. Los Angeles Dodgers en Texas Rangers zijn dit jaar de twee teams, die de ruim twee uur durende vlucht van het Phoenix Sky Harbor International Airport naar het San Antonio International Airport gaan afleggen.

De club uit Los Angeles heeft uit het verleden een band met San Antonio. Tussen 1977 en 2000 was het Double A-team San Antonio Dodgers onderdeel van de organisatie. Sinds 1988 speelt het team onder de naam San Antonio Mission. Tegenwoordig maakt dit team deel uit van de organisatie van Texas Rangers.

Toeschouwers

Meer dan 75.000 toeschouwers zagen in 2013 de wedstrijd tussen Texas Rangers en San Diego Padres tijdens de eerste editie van het Big League Weekend in 2013. Vorig jaar was Houston Astros de tegenstander van Texas Rangers. Toen bekeken 50.000 mensen de wedstrijd in het Alamadodome

De Alamadodome werd geopend in 1993. Tot 2002 was het de thuisbasis van basketballclub San Antonio Spurs. Tegenwoordig wordt het Alamadodome voornamelijk gebruikt voor ruilbeurzen, concerten en andere bijeenkomsten.

Invalbeurt

Los Angeles Dodgers stuurt een deel van zijn selectie naar San Antonio. Het andere deel blijft met manager Don Mattingly achter in Phoenix om te spelen tegen Oakland Athletics en Colorado Rockies. De startende pitchers in San Antonio worden Erik Bedard (vrijdag) en Zack Greinke (zaterdag). Andere spelers die de trip meemaken zijn de Cubaan Yasiel Puig, Adrian Gonzalez en catchers Yasmani Grandal en Chris O’Brien.

Zarraga (.250) speelde tot duvser in drie Cactus League-wedstrijden mee. Op 6 maart speelde hij tegen Seattle Mariners, op 11 maart tegen Chicago Cubs en gisteren tegen Texas Rangers. In alle drie de wedstrijden had hij als catcher een invalbeurt, waarbij de Arubaan in vier slagbeurten tot één honkslag, een binnengeslagen punt en een gescoord punt kwam.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page