Twee nieuwe honkballers Curaçao opgeroepen

Twee nieuwe spelers van Curaçao zijn opgeroepen door hun Major League-club voor de hoofdmacht. Gianfranco Wawoe meldde zich gisteren bij Seattle Mariners. Gelijktijdig mocht Chris Garia zich voegen bij Texas Rangers.

De 22-jarige Garia is aan zijn zesde seizoen als profhonkballer begonnen. Hij tekende gelijktijdig met Jurickson Profar een contract bij Texas Rangers, maar terwijl Profar in korte tijd de ladder naar de Major League beklom, bleef Garia achter op Single A-niveau.

Afgelopen seizoen speelde de buitenvelder van Curaçao voor het Class A Advanced-team Myrtle Beach Pelicans, waarvoor hij werd gekozen tot zowel mid-season All Star als post-season All Star.

Afgelast

De twintigjarige Wawoe kwam nog niet hoger dan de Rookie League. De korte stop van Curaçao speelde sinds 2011 eerst drie seizoenen in de Venezolaanse zomercompetitie en promoveerde vorig jaar naar Pulaski Mariners, dat uitkomt in de Appalachian League.

Beide spelers kwamen nog niet eerder uit tijdens Spring Training van Major League Baseball. Een debuut bleef voor het tweetal vooralsnog uit. Wawoe bleef voor Seattle Mariners in de dug-out van het Peoria Sports Complex in Arizona
tijdens de met 5-2 gewonnen wedstrijd tegen Cleveland Indians. Texas Rangers hoefde met Chris Garia niet van start te gaan, doordat de wedstrijd tegen Cincinnati Reds werd afgelast in verband met regen.

Totaal

Met de toevoeging van het tweetal is het totaal aantal spelers van Curaçao en Aruba in Spring Training gekomen op vijftien. Afgelopen zondag werd ook Hainley Statia al opgeroepen. Hij speelde vier innings als korte stop mee voor Milwaukee Brewers in de wedstrijd tegen Texas Rangers. Statia kreeg twee slagbeurten, maar kwam niet tot een honkslag.
Het was voor Statia al zijn negende keer dat hij werd opgeroepen. Sinds 2006 speelde Statia 67 wedstrijden voor de hoofdmacht van zowel Los Angeles Angels als Milwauke Brewers.

De andere twaalf spelers, die dit seizoen al eerder werden opgeroepen zijn Ozhaino Albies, Roger Bernadina, Xander Bogaerts, Carlton Daal, Didi Gregorius, Jair Jurrjens, Randolph Oduber, Jonathan en Sharlon Schoop, Andrelton Simmons, Chadwick Tromp en Shawn Zarraga.
Inmiddels is Shawn Zarraga door Los Angeles Dodgers toegewezen aan het Minor League camp. De Arubaanse catcher maakt nog wel de trip mee naar San Antonio, maar vervolgt hierna zijn voorbereiding tussen de Minor Leaguers.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page