Texas Rangers roept Profar en Lacrus op

De groep honkballers uit Curaçao en Aruba in Spring Training van Major League Baseball blijft groeien. Terwijl een belangrijk deel van de selectie van Texas Rangers in San Antonio deelnam aan het Big League Weekend, riep de organisatie uit Texas de Curaçaose talenten Juremi Profar en Sherman Lacrus op voor de split squad-wedstrijd tegen Milwaukee Brewers.

Juremi Profar begint aan zijn derde jaar als profhonkballer. Afgelopen seizoen speelde de negentienjarige honkballer van Curaçao voor Spokane Indians. Daarvoor speelde hij 67 wedstrijden in de Class A Northwest League met een slaggemiddelde van .247. Profar werd bovendien opgeroepen voor twee wedstrijden met het Triple A-team Round Rock Express.

Bij Spokane Indians wordt de derde honkman van Curaçao dit seizoen wellicht de ploeggenoot van de 21-jarige Sherman Lacrus, die vorig jaar nog speelde voor het Rookie League-team AZL Rangers. Lacrus speelde voor de DSL Rangers en AZL Rangers in twee seizoenen 99 wedstrijden met een slaggemiddelde van .299.

Operatie

Het tweetal mocht zich gisteren melden in het Surprise Stadium in  Surprise (Arizona) voor de wedstrijd tegen Milwaukee Brewers. Daarmee kreeg Texas Rangers alsnog een Profar in de hoofmacht tijdens deze Spring Training. Vorige maand werd duidelijk dat zijn oudere broer Jurickson Profar door een operatie ook het volledige seizoen 2015 zal moeten missen.

In de Cactus League-wedstrijd tegen Milwaukee Brewers bleef catcher Sherman Lacrus nog aan de kant. Maar Profar maakt op dezelfde dag dat hij werd opgeroepen, ook direct zijn debuut. Hij kwam in de achtste inning in de wedstrijd voor korte stop Hanser Alberto. Zelf ging Profar spelen op het derde honk. Even daarvoor had Milwaukee Brewers een 2-6 voorsprong uitgebreid via zes runs in de zevende inning tot de 2-12 eindstand.

Debuut

In de negende inning van die wedstrijd maakte ook Chris Garia zijn debuut in de hoofdmacht. Hij was twee dagen eerder al toegevoegd aan de hoofdmacht. De 22-jarige Garia verving midvelder Nate Schierholtz. Garia maakte met een vangbal een einde aan de negende slagbeurt voor Milwaukee Brewers, maar kreeg evenals Profar geen slagbeurt meer. Met de uitnodiging van Profar en Lacrus is het totaal aantal spelers uit Curaçao en Aruba inmiddels gekomen op zeventien.

In San Antonio sloot het andere deel van de selectie van Texas Rangers de serie van twee wedstrijden tegen Los Angeles Dodgers af. Beide wedstrijden in het tot honkbalstadion omgebouwde Alamodome werden gewonnen door de club uit Los Angeles, waarvoor de Arubaan Shawn Zarraga meespeelde. Vrijdag won Dodgers met 6-11. Gisteren werd gewonnen met 3-11.
Catcher Shawn Zarraga kreeg in beide wedstrijden een invvalbeurt en sloeg beiden keren een honkslag. Gisteren scoorde hij bovendien als pinch-hitter in de negende inning het elfde en laatste punt voor zijn ploeg. Daarmee verhoogde de Arubaan zijn slaggemiddelde naar .500.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page