Wernet en Hatma in International Prospects

Gillian Wernet (Aruba) en Enrique Hatma (Curaçao) zijn geselecteerd voor de International Prospects, een internationaal All Star-team, dat deelneemt aan de allereerste International Prospect Series in het Amerikaanse Cary (North Carolina). Deze serie van twee wedstrijden worden later deze week gespeeld.

De International Prospect Series is een initiatief van USA Baseball en Major League Baseball. Deze twee organisaties hebben een internationaal team samengesteld van de 28 meest talentvolle spelers uit Midden- en Zuid-Amerika. Veertien spelers komen uit Venezuela, tien uit de Dominicaanse Republiek. Brazilië, Panama, Aruba en Curaçao vaardigen elk één speler af.

Het gaat om spelers , die in aanmerking komen voor een profcontract als Major League organisaties vanaf 2 juli internationale spelers mogen vastleggen. De grootste talenten in de internationale selectie zijn de Venezolaanse pitchers Alvaro Seijas en Anderson Amarista en de Dominicaanse binnenvelder Carlos Vargas en zijn landgenoten Starling Heredia, Jhailyn Ortiz en Gilberto Celestino, allemaal inzetbaar als buitenvelder.

Hoofddorp

Curaçao wordt vertegenwoordigd door de vorige maand zestien jaar geworden catcher Enrique Hatma, die op zijn geboorte-eiland uitkwam voor Marchena Braves en speelde voor een honkbalacademy in de Dominicaanse Republiek. Van Aruba is de zestienjarige Gillian Wernet geselecteerd. Hij nam in 2011 met Aruba al deel aan de Little League World Series. Daarin kwam Wernet in drie wedstrijden tot vier honkslagen (.571). Vorige maand nam de rechtshandige pitcher op uitnodiging al deel aan de Major League Baseball International Showcase in de Dominicaanse Republiek.

Wernet, die op Aruba speelt voor Blueclaws Indians, maakte bovendien vorig jaar deel uit van het Dutch Caribbean-team, dat in Hoofddorp winnaar werd van het MLB Fall Tournament. Hij gooide twee wedstrijden, waarin hij geen enkel verdiend punt toestond. Wernet kwam tegen Italië in vijf innings tot zes strikeouts en kreeg slechts één honkslag tegen. Verder was hij winnend pitcher in de wedstrijd tegen Duitsland. Toen gooide hij vijf keer drie slag en stond hij zelfs geen enkele honkslag toe in vier innings.

Scouts

De International Prospects spelen twee wedstrijden tegen lokale high schools uit North Carolina op het nationale trainingscomplex van USA Baseball in Cary (North Carolina). De wedstrijden vinden in Cary gelijktijdig plaats met de jaarlijkse National High School Invitational, waaraan de zestien beste high school-teams uit de Verenigde Staten deelnemen.

De wedstrijden worden gespeeld op vrijdag 27 en zaterdag 28 maart en worden voorafgegaan door gezamenlijke trainingen op woensdag en donderdag, die kunnen worden bijgewoond door scouts. Zaterdagmiddag 28 maart is South Caldwell High School de eerste tegenstander op het Coleman Field, het hoofdveld van het nationale trainingscentrum in Cary. Een dag later wordt er op het tweede bijveld gespeeld tegen Providence High School, vorig jaar voor de derde keer winnaar van het Class 4A State Championship.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page