Bal Cordemans in Japans honkbalmuseum

Een wedstrijdbal voorzien van de handtekening van pitcher Rob Cordemans is opgenomen in het Japanse honkbalmuseum in Tokyo. Het is de bal waarmee Cordemans de eerste pitch heeft gegooid van de historische Global Baseball Match tussen Europa en Japan.

Het Japanese Baseball Hall of Fame and Museum werd geopend in 1959 in het Korakuen Stadium in Tokyo. In 1988 verhuisde het museum naar de huidige locatie in het Tokyo Dome. Tijdens hun verblijf in Tokyo brachten de spelers van het Europese All Star Team op 5 en 6 maart een bezoek aan dit museum.

Daar zetten zij onder meer hun handtekening op een poster, die nu ook ingelijst een plekje heeft gekregen in de Hall of Fame gallerij. Daarnaast is de collectie van het Japanse museum uitgebreid met een door alle spelers gesigneerd Europees shirt, een cap en de wedstrijdbal, die de Nederlandse pitcher Rob Cordemans op 10 maart gebruikte om zijn eerste historische pitch te gooien op Yuki Yanagita. Het werd uiteindelijk een grondbal naar Cordemans, zelf die de aangooi maakte op het eerste honk.

Historische serie

Overzicht van Europese collectie.

Overzicht van Europese collectie.
Foto: © Japanese Baseball Hall of Fame and Museum

Het allereerste Europees All Star Team speelde, onder leiding van manager Steve Janssen, op dinsdag 10 en woensdag 11 maart voor het eerst een historische serie van twee wedstrijden tegen de nationale ploeg van Japan, de nummer één van de wereldranglijst. In het Tokyo Dome verloor Europa de eerste wedstrijd met 4-3, maar won een dag later met 6-2. Ruim 44.000 toeschouwers woonden de twee wedstrijden in de Japanse hoofdstad bij.

De memorabilia in het museum zijn aangevuld met een grote poster om aandacht te vragen voor de Premier 12 aankomende november. Dan keren de honkballers van Nederland en Italië terug in Tokyo voor deelname aan dit nieuwe wereldkampioenschap tussen de beste twaalf teams van de wereldranglijst.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page