Janssen en Adriana op stage bij Los Angeles Dodgers

Bondscoach Steve Janssen en Sharnol Adriana hebben op uitnodiging van Los Angeles Dodgers deelgenomen aan Spring Training van de Amerikaanse proforganisatie. Het tweetal heeft de afgelopen dagen in Glendale (Arizona) meegelopen met de Minor League-coaches van de club.

Steve Janssen reisde samen met de Oostenrijkse coach Martin Brunner na afloop van de succesvolle eerste editie van de Global Baseball Match door van Tokyo naar Arizona. In Japan had het tweetal met het Europese All Star Team eerder deze maand een historische overwinning geboekt in de serie van twee wedstrijden tegen het Japanse nationale team.

Sharnol Adriana was al in Arizona aanwezig, voordat hij zich meldde bij Los Angeles Dodgers. De 44-jarige coach van Curaçao kwam eerder deze maand met de Mexicaanse profclub Rojos del Águila de Veracruz aan in de Verenigde Staten.  Met zijn team verblijft hij de gehele maand maart in Tucson (Arizona). Daar nemen vier teams uit de Liga Mexicana de Beisbol deel aan de Copa Tucson. Adriana begint dit jaar aan zijn tweede seizoen als hitting-coach bij Rojos del Águila de Veracruz.

Voorbereiding

De Copa Tucson geldt voor de Mexicaanse Triple A-teams als de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De teams verblijven op uitnodiging van de lokale autoriteit op het Kino Sports Complex in Tucson. De afgelopen jaren was Tucson ook al gastheer voor de teams uit de Liga Mexicana del Pacifico, de wintercompetitie op Mexico. Naast Rojos del Aguila de Veracruz, met onder meer de voormalig Major Leaguers Dave Sappelt en Randy Ruiz binnen de gelederen, zijn ook Tigres de Quintana Roo, Toros de Tijuana en Piratas de Campeche in Arizona aanwezig. De teams zijn spelen sinds 13 maart een serie van twaalf onderlinge wedstrijden.

Steve Janssen (op de achtergrond) in gesprek. De Nederlander Misja Harcksen maakt zijn beweging voor een pitch.

Steve Janssen (op de achtergrond) in gesprek. De Nederlander Misja Harcksen maakt zijn beweging voor een pitch.

Adriana heeft vorige week donderdag het trainingskamp van zijn Mexicaanse club in Tucson tijdelijk verlaten om Spring Training van Los Angeles Dodgers bij te wonen. Daar had ook de Belgische coach Steve Janssen zich inmiddels voor een stage gemeld. “We wisten dat niet van elkaar”, vertelt Janssen vanuit Arizona. “Dus het was ontzettend leuk om elkaar hier tegen te komen.” De afgelopen dagen liep Adriana mee met de hitting-coaches van Los Angeles Dodgers. Janssen probeerde als bonscoach ook bij andere coaches zoveel mogelijk informatie en kennis te vergaren.

Progressie

De twee verblijven elk tien dagen bij Los Angeles Dodgers, waar momenteel ook de Nederlandse pitcher Misja Harcksen zich voorbereidt op het nieuwe seizoen. Voor Janssen kwam gisteren al een einde aan zijn verblijf in Glendale. “Nu ga ik langs de verschillende clubs met spelers met een Nederlands paspoort. Met die organisaties en natuurlijk ook met de spelers ga ik praten over hun progressie en doelen”, aldus de Nederlandse bondscoach.

Afgelopen vrijdag kwam een groot deel van de Nederlandse, Arubaanse en Curaçaose spelers onder leiding van Janssen en San Francisco Giants-coach Hensley Meulens in Arizona al bij elkaar.

Begrafenis

Sharnol Adriana op de bank bij zijn Mexicaanse club.

Sharnol Adriana op de bank bij zijn Mexicaanse club.
Foto: © Rojos del Aguila de Veracruz

Adriana voegt zich later deze week weer bij zijn Mexicaanse club Rojos del Aguila de Veracruz. Hij is voor het tweede jaar op rij aan de club uit Veracruz verbonden als hitting-coach, een rol waarbij hij in de voetsporen treedt van Hensley Meulens. Voor zijn vertrek naar Glendale stond Adriana zelfs kort aan het roer van het team, doordat manager Héctor Estrada terug was gekeerd naar Mexico om de begrafenis van zijn vader bij te wonen.

Vorig jaar juni zette Adriana, die in 1977 profwedstrijden tot een slaggemiddelde kwam van .303, als speler van Broncos de Reynosa een punt achter zijn spelersloopbaan om zich te gaan richten op een nieuwe functie als hitting-coach bij Rojos del Aguila de Veracruz. Afgelopen winter trad Adriana bovendien op als manager voor Chileros de Xalapa in de Liga Invernal Veracruzan, één van de wintercompetities in Mexico.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page