Lars Huijer beëindigt profcarrière

Lars Huijer keert terug in de Nederlandse hoofdklasse. De 21-jarige pitcher heeft besloten een punt te zetten achter zijn profloopbaan. Huijer is inmiddels teruggekeerd uit de Verenigde Staten, waar hij zich bij Chicago Cubs voorbereidde op het nieuwe seizoen.

Huijer is na binnenvelder Nick Urbanus de tweede Nederlandse profhonkballer die deze maand is teruggekeerd uit de Verenigde Staten. Voor Urbanus werd het contract vorige week door Texas Rangers ontbonden. Hij zou aan zijn vijfde profseizoen beginnen.

Ook Lars Huijer was in de Verenigde Staten al in de voorbereiding op zijn vijfde seizoen als profhonkballer. De 21-jarige pitcher was in januari van dit jaar nog door Seattle Mariners geruild aan Chicago Cubs.

Onzekere toekomst

Huijer heeft nu vrijwillig gekozen om een punt te zetten achter zijn profcarrière. “Ik heb er goed over nagedacht. En heb besloten om een einde te maken aan een onzekere toekomst”, laat Huijer weten. “Niet wetende of je het ooit zal maken. Elk jaar dat ik terug kwam, werd het mij steeds duidelijker hoe het professioneel honkbal werkt. Er zit een hele grote busines kant aan.”

Huijer wil nu in Nederland een zekere toekomst gaan opbouwen. Daarvoor gaat hij zeer waarschijnlijk zijn studie aan het CIOS hervatten, waar hij aan was begonnen voordat Huijer de overstap maakte naar het profhonkbal. De afgelopen weken trainde Huijer in de Verenigde Staten tijdens Spring Training met de selectie van het Class A Advanced-team Myrtle Beach Pelicans. “Chicago Cubs was een goede organisatie met een goed plan. Maar voor mij is een andere toekomst op dit moment belangrijker.” Twijfel over zijn keuze is er dan ook niet meer. Huijer: “Ik ben er tevreden mee. Het heeft me gemaakt hoe ik vandaag ben.”

Ricardo Hernandez

Inmiddels is Huijer terug in Nederland, waar hij zich bij de selectie van Vaessen Pioniers heeft gevoegd. Huijer gooide tijdens de Holland Series van 2013 voor het laatst voor de Hoofddorpse ploeg in de Nederlandse hoofdklasse.

Bij de Hoofddorpse club is bovendien de Venezolaanse pitcher Ricardo Hernandez teruggekeerd. Hij arriveerde afgelopen donderdag op Schiphol. De linkshandige Venezolaanse honkballer met Spaans paspoort begint aan zijn tweede seizoen bij Vaessen Pioniers. Vorig jaar gooide hij in de reguliere competitie veertien wedstrijden met een verdiende puntengemiddelde van 3.06.

 

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page