Urbanus weg bij Texas Rangers

Texas Rangers heeft het profcontract met de Nederlandse honkballer Nick Urbanus ontbonden. Urbanus verbleef de afgelopen weken in Mesa (Arizona) om zich voor te bereiden op zijn vijfde seizoen in de Minor League.

Urbanus, die vandaag 23 jaar is  geworden, kreeg vrijdagochtend het nieuws van zijn club te horen. Gelijktijdig met de Nederlandse international werden ook vier andere spelers uit het Minor League-kamp ontslagen.

De afgelopen drie seizoenen kwam Urbanus, voornamelijk als tweede honkman, korte stop en derde honkman, uit voor het Class A-team Hickory Crawdads. In de South Atlantic League speelde hij vorig jaar 48 wedstrijden met een slaggemiddelde van .212. In totaal speelde de Nederlander 212 profwedstrijden met 163 honkslagen (.226) en 62 binnengeslagen punten.

Urbanus was in 2010 de eerste amateurhonkballer uit Europa, die door Texas Rangers was gecontracteerd. Een jaar geleden maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van Texas Rangers tijdens Spring Training. In de met 7-6 gewonnen oefenwedstrijd tegen  Chicago Cubs sloeg hij in zijn eerste en enige slagbeurt direct een honkslag.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page