Corendon Kinheim en DSS starten seizoen met titels

Corendon Kinheim en DSS starten het nieuwe seizoen volgende week met in ieder geval één titel op zak. Het Haarlemse Kinheim veroverde de hoofdprijs tijdens het In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi. DSS was de sterkste tijdens het internationale J.C.J Mastenbroek Toernooi.

Aankomend weekeinde werken de hoofdklasseteams de laatste oefenwedstrijden af in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Die gaat donderdag 16 april van start als titelverdediger DOOR Neptunus in eigen huis het Bussumse HCAW ontvangt. Ook de andere zes hoofdklasseploegen beginnen het seizoen donderdagavond 16 april.

Voor het Haarlemse DSS wordt het een debuut in de hoofdklasse. Nog niet eerder speelde de club op het hoogste niveau. Afgelopen seizoen dwong DSS onder leiding van hoofdcoach Frank Koot promotie af naar de hoofdklasse door in de Promotie/degradatie Series te winnen van Mampaey The Hawks.

Hoofdprijs

In de eerste serie in de hoofdklasse treffen de honkballers van DSS direct buurman Corendon Kinheim. De twee clubs, die zijn gehuisvest op het Sportpark Pim Mulier gaan goed beslagen ten ijs. Afgelopen weekeinde pakten zowel Kinheim als DSS de hoofdprijs tijdens één van de traditionele oefentoernooien.

DSS won in Enschede ongeslagen de 32e editie van het J.C.J. Mastenbroek Toernooi en ontving daarvoor de Cees van Holstein bokaal. Nog niet eerder namen de honkballers van DSS deel aan het toernooi in Enschede. In de finale scoorde de ploeg van de nieuwe hoofdcoach Lennart Stut achtmaal in de vierde en vijfde inning om het eveneens uit Haarlem afgereisde Sparks met 6-9 te verslaan. Achter de twee finalisten eindigden Alcmaria Victrix, Zürich Barracudas (Zwitserland), Double Stars en gastheer Tex Town Tigers op een respectievelijk derde tot en met zesde plaats.

Meest Waardevolle Speler

In Bussum trof Corendon Kinheim drie tegenstanders uit de hoofdklasse tijdens het 33e In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi. De belangrijkste winst werd geboekt op de slotdag, toen L&D Amsterdam met 0-5 werd verslagen. Een dag eerder had Kinheim nog verloren van Vaessen Pioniers (1-0) en gewonnen van HCAW (15-0).

Het leverde de ploeg van hoofdcoach Wim Martinus na afloop niet alleen de bokaal op, maar ook individuele prijzen voor binnenvelder Kevin Moesquit. De international, die overkwam van Mampey The Hawks, werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler en Beste slagman. Hij kwam in drie wedstrijden tot vijf honkslagen (.500) en even zoveel binnengeslagen punten. De prijs voor de beste pitcher ging naar Rob Cordemans (L&D Amsterdam). Hij stond in vijf innings tegen Vaessen Pioniers geen enkel punt toe en gooide zes keer drie slag.

Internationale tegenstanders

De MJFP Van de Vegte Memorial in Nijmegen leverde dit jaar geen winnaar op. Vaessen Pioniers opende twee weken geleden het toernooi op de eerste speeldag met overwinningen tegen gastheer De Hazenkamp en het Belgische Brasschaat Braves, maar een dag later gooide regen roet in het eten, waardoor het restant van het toernooi werd afgelast. Naast Vaessen Pioniers nam ook hoofdklasser HCAW deel aan dit toernooi.

Verschillende teams oefenden de afgelopen weken ook tegen internationale tegenstanders. UVV en Mampaey The Hawks wonnen in maart beiden van het Belgische Borgerhout Squirrels, terwijl L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus wonnen van het Duitse Solingen Alligators. L&D Amsterdam ging bovendien eind maart in Duitsland op bezoek bij Buchbinder Legionäre. Van de club van hoofdcoach Ivan Rodriguez werd tweemaal gewonnen en één keer werd er gelijk gespeeld.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page