Garia debuteert op Double A-niveau

Het Amerikaanse profseizoen is van start gegaan. Diverse honkballers zijn het nieuwe seizoen begonnen met een promotie. Christopher Garia maakte de grootste stap. De 22-jarige speler van Curaçao verhuisde naar het Double A-team van Texas Rangers.

Afgelopen zondag ging de Major League al van start. In de hoogste Amerikaanse profcompetitie komen momenteel onder meer Didi Gregorius (New York Yankees), Andrelton Simmons (Altanta Braves), Xander Bogaerts (Boston Red Sox) en Jonathan Schoop (Baltimore Orioles) uit.

Gregorius maakte afgelopen maandag zijn debuut voor New York Yankees, nadat deze club de in Amsterdam geboren honkballer afgelopen december had overgenomen van Arizona Diamondbacks. Hij speelde inmiddels drie wedstrijden voor zijn nieuwe club.
In de met 3-6 verloren wedstrijd tegen Toronto Blue Jays sloeg Gregorius (.143) gisteren zijn eerste honkslag van het seizoen. In de vijfde inning sloeg de korte stop daarmee het eerste punt van het duel voor zijn ploeg binnen.

Beste seizoensstart

Bogaerts (.364) kende van de Curaçaose en Arubaanse spelers deze week de beste seizoensstart. De korte stop van Aruba sloeg gisteren tegen Philadelphia Phillies zelfs drie hits in vier slagbeurten. Met een driehonkslag bracht hij in de derde inning drie punten binnen. Hij scoorde vervolgens zelf ook één van de zes punten uit deze slagbeurt, waarmee de basis werd gelegd voor de 2-6 zege.

Evenals Gregorius en Bogaerts speelden ook Schoop (.167) en Simmons (.231) tot dusver drie wedstrijden voor hun Major League-club.

Debuut

In de Minor League maakte Christopher Garia gisteren zijn debuut op Double A-niveau. De honkballer uit de organisatie van Texas Rangers startte het seizoen voor Frisco RoughRiders, nadat hij tijdens Spring Training vijf wedstrijden mee had mogen spelen met de hoofdmacht.

Voor Garia was het een enorme promotie. De afgelopen drie seizoenen was de buitenvelder uitgekomen op Single A-niveau. Bij zijn debuut voor Frisco RoughRiders kwam Garia als midvelder tot twee honkslagen in vijf slagbeurten.

Promotie

Ook de zeer talentvolle achttienjarige Ozhaino Albies maakte promotie. Nadat hij tijdens Spring Training eveneens vijf wedstrijden met de hoofdmacht van Atlanta Braves had mogen meespelen, kon Albies zich melden bij het Class A-team Rome Braves, twee treden hoger dan het Rookie League-team waarmee de korte stop vorig jaar het seizoen afsloot. Albies kwam in zijn eerste wedstrijd nog niet tot een honkslag.

Bernadina maakte zijn officiële debuut voor het Triple A-team van Colorado Rockies. De rechtsvelder van Albuquerque Isotopes ging in de met 2-9 verloren wedstrijd tegen Reno Aces twee keer met drie slag uit. Bij Albuquerque Isotopes speelt Bernadina samen met pitcher Jair Jurrjens, die in de komende dagen voor het eerst in actie zal komen.

Overzicht

Een aantal andere spelers maakten deze week eveneens hun profdebuut voor een nieuwe team. Carlton Daal begon het seizoen voor Daytona Tortugas (Class A Advanced), Darren Seferina startte in dienst van Peoria Chiefs (Class A) en Spencer Kieboom promoveerde naar Potomac Nationals (Class A Advanced).

Bekijk het volledige overzicht met statistieken van spelers in de Major en Minor League.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page