Nick Urbanus terug bij L&D Amsterdam

Nick Urbanus keert voor L&D Amsterdam terug in de Nederlandse hoofdklasse. Aan het profavontuur van de 23-jarige honkballer kwam twee weken geleden een einde, toen Texas Rangers het contract met Urbanus verbrak.

Urbanus was op dat moment met de Amerikaanse proforganisatie in Phoenix in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na drie seizoenen besloot Texas Rangers echter het contract met de Nederlandse international te beëindigen.

Inmiddels heeft Urbanus besloten zijn carrière te vervolgen in de Nederlandse hoofdklasse. De Amsterdamse club heeft de terugkeer van de binnenvelder bevestigd. Urbanus is, naast pitchers Loek van Mil (Curaçao Neptunus) en Lars Huijer (Vaessen Pioniers), één van de voormalige profhonkballers, die deze maand hun rentree maken in de hoofdklasse.

Thuiswedstrijd

Afgelopen woensdag keerde Urbanus terug naar Amsterdam, waar hij zich voegt bij de selectie van L&D Amsterdam. Die staat ook dit seizoen onder leiding van zijn vader Charles Urbanus.

L&D Amsterdam start volgende week donderdag het nieuwe seizoen in de hoofdklasse met een thuiswedstrijd tegen UVV. Het wordt voor het eerst sinds 2010 dat Urbanus uitkomt in de Nederlandse competitie. In dat jaar bereikte hij met L&D Amsterdam de Holland Series, waarin uiteindelijk werd verloren van DOOR Neptunus.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page