No-hitter voor Mirangelo Muller

Mirangelo Muller heeft voor Riverland Community College een no-hitter gegooid. De Curaçaose pitcher stond afgelopen zaterdag voor zijn Amerikaanse ploeg geen enkele honkslag toe in de wedstrijd tegen Rainy River Community College.

Muller, bezig aan zijn tweede collegeseizoen in de Verenigde Staten, kreeg in de thuiswedstrijd in Mauston (Wisconsin) in zeven innings slechts 22 spelers tegenover zich. Acht keer gooide hij voor Blue Devils drie slag en slechts twee keer vier wijd.

Ook Jaymon Cervantes gooide een complete wedstrijd voor RRCC Voyageurs. Hij moest echter zes hits incasseren, waardoor Zach Schwieters uiteindelijk in de vierde inning het enige punt van de wedstrijd kon binnenslaan.

Pitcher van de Week

Voor Muller was het zijn derde overwinning van dit collegeseizoen. In drie wedstrijden (twintig innings) als startend pitcher gooide hij al 25 strikeouts. Hij heeft momenteel een verdiende puntengemiddelde van 1.35. Bij Riverland Community College speelt Muller samen met onder meer Jerveney Reineta, Naeem Lourens en Risandro Pastor, eveneens allemaal van Curaçao.

Voor zijn no-hitter voor Blue Devils werd Muller, ook inzetbaar als korte stop, deze week door de NJCAA uitgeroepen tot Division III Pitcher of the Week. Hij werd bovendien uitgeroepen tot Pitcher van de Week in de Southern Division van de Minnesota College Athletic Conference (MCAC).

Koninkrijksteam

De twintigjarige Mirangelo Muller maakte deel uit van de voorselectie van het Koninkrijksteam voor het afgelopen wereldkampioenschap voor spelers onder de 21 jaar. De talentvolle pitcher en korte stop maakte uiteindelijk de trip naar het toernooi in Taiwan niet meer.

Eerder kwam de pitcher wel uit voor het nationale team van Curaçao. Met de selectie van manager Johnny Balentina nam hij deel aan het World Port Tournament in 2013. Muller, die op Curaçao speelde voor Marchena Braves en Curacao Yankees, won in 2008 met Curaçao de Junior League World Series in het Amerikaanse Detroit.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page