Rudy van Heydoorn naar Japan

De voormalig Nederlands international Rudy van Heydoorn vervolgt zijn carrière in Japan. De 25-jarige catcher heeft een contract getekend bij Ehime Mandarin Pirates, dat uitkomt in de Shikoku Island League, één van de onafhankelijke competities van Japan.

Van Heydoorn kwam afgelopen seizoen nog voor Collecchio uit in de Italiaanse Serie A Federale, één klasse onder de Italian Baseball League. Bij dit team was hij met een slaggemiddelde van .349 de beste slagman. Hij leidde zijn team in onder meer aantal honkslagen (29), tweehonkslagen (7), binnengeslagen punten (22) en gestolen honken (10). Hij sloeg bovendien de meeste homeruns (4) en kreeg de meeste keer vier  wijd (29) in de Serie A Federale.

Voor het nieuwe seizoen moest Van Heydoorn op zoek naar een nieuwe club. Die heeft hij nu gevonden. Afgelopen maandag vloog Van Heydoorn naar Japan, waar hij zich inmiddels bij zijn nieuwe team heeft gevoegd. Van Heydoorn gaat spelen voor Mandarin Pirates in de Shikoku Island League een competitie met vier teams van het eiland Shikoku. Ehime Mandarin Pirates speelt zijn wedstrijden in het Botchan Stadium in Matsuyama. De Japanse club trok afgelopen winter ook al de Spaanse international Aritz Garcia en de Amerikaan Joshua Lavender aan.

Interlands

De in Santo Domingo (Dominicaanse Republiek) geboren Van Heydoorn speelde tussen 2007 en 2011 in totaal 227 profwedstrijden voor de organisatie van Seattle Mariners. In 2012 maakte hij voor AdoLakers zijn debuut in de Nederlandse hoofdklasse. Een jaar later won hij met DOOR Neptunus de landstitel en werd hij winnaar van de Homerun Derby tijdens de Nederlandse All Star Game.

In 2012 maakte Van Heydoorn zijn debuut voor het Nederlands team, waarmee hij in dat jaar deelnam aan de Haarlemse Honkbalweek en het Europees kampioenschap. Van Heydoorn maakte in 2013 ook deel uit van de nationale ploeg voor het World Port Tournament. In totaal speelde hij zeventien interlands voor voor Oranje.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page