Voorselectie gepresenteerd tijdens kick-off

Binnenvelder Dudley Leonora is door bondscoach Steve Janssen nieuw toegevoegd aan de voorselectie van het Nederlands team, dat dit jaar deelneemt aan onder meer het World Port Tournament en de Premier 12. Dat heeft Janssen vandaag bekendgemaakt tijdens een kick-off bijeenkomst in het Neptunus Familiestadion in Rotterdam.

Tijdens de bijeenkomst van vanmiddag in Rotterdam blikten onder meer bondscoaches Steve Janssen (honkbal) en Juni Francisca (softbal) vooruit op het aankomende seizoen. Ook Gijs Selderijk kwam aan het woord. De technisch directeur gaf aan de aanwezige pers een toelichting op het Olympische traject tot 2020.

Vanmiddag werd een deel van de toekomstplannen gepresenteerd. Zo wordt het trainingsprogramma van het nationale honkbalteam uitgebreid. In het vervolg worden drie keer per week overdag centrale trainingen gehouden. Daarmee komen de trainingen in de avond te vervallen. “Een plaats in de top 3 moet uiteindelijk haalbaar zijn”, liet international Michael Duursma aan de aanwezigen weten.

Premier 12

Een enorme stap daarvoor kan worden gezet in november tijdens de Premier 12, het nieuwe wereldkampioenschap. De Major League-spelers Jonathan Schoop, Kenley Jansen en Andrelton Simmons hebben al aangegeven tijdens de Premier 12 graag voor het Koninkrijksteam uit te willen komen tijdens het toernooi, dat in Chinese Taipei en Japan wordt gehouden. Afgelopen maand kreeg bondscoach Steve Janssen alvast een voorproefje toen hij met het Europese All Star Team in de Japanse hoofdstad Tokyo verbleef. Janssen maakte toen zelf mee hoe belangrijk de sport voor het land is. “Japan ademt honkbal”, zag de Belgische coach met eigen ogen. “Het is nog meer een honkballand dan de Verenigde Staten.”

Ook international Michael Duursma was in Rotterdam aanwezig.

Ook international Michael Duursma was in Rotterdam aanwezig.

In de aanloop naar de Premier 12 belegt Oranje nog een trainingskamp. Er wordt momenteel gekeken naar de mogelijkheid om dit trainingskamp te beleggen in de Verenigde Staten.

Academy

De KNBSB maakte verder vandaag in Rotterdam bekend de banden met Aruba en Curaçao verder aan te halen. Selderijk: “Er komt een intensievere samenwerking binnen het Koninkrijk”. Zo wordt er, onder leiding van voormalig international Eugene Kingsale, onder meer een academy opgericht op Aruba. Eerder werd ook al een academy in het leven geroepen op Curaçao. Kingsale verzorgt voor een groep talentvolle honkballers al sinds november een trainingsprogramma van een aantal dagen per week.

In de aanloop naar het aankomende World Port Tournament heeft bondscoach Steve Janssen onder meer de voormalig profhonkballers Loek van Mil en Nick Urbanus aan zijn selectie toegevoegd. Nieuw in de voorlopige selectie van Oranje is Dudley Leonora, de speler die dit seizoen voor Corendon Kinheim zijn debuut gaat maken in de hoofdklasse. De honkballer van Sint-Maarten, die vier seizoenen speelde in de organisatie van Baltimore Orioles, nam afgelopen november met het Koninkrijksteam al deel aan het wereldkampioenschap voor spelers onder de 21 jaar. Ook nieuw in de selectie is de Amerikaanse pitching-coach Mike Hartley.

Voorlopige selectie

Voor de voorlopige selectie is landskampioen Curaçao Neptunus de hofleverancier. De Rotterdamse club vaardigt maar liefst tien spelers af. Van Corendon Kinheim komen vijf spelers. L&D Amsterdam (vier spelers), Vaessen Pioniers (drie spelers) en UVV (één speler) maken de selectie compleet.

Pitchers (10):
Arshwin Asjes (Corendon Kinheim)
Rob Cordemans (L&D Amsterdam)
Bayron Cornelissen (Vaessen Pioniers)
Berry van Driel (Curaçao Neptunus)
Kevin Heijstek (L&D Amsterdam)
Kevin Kelly (Curaçao Neptunus)
Diegomar Markwell (Curaçao Neptunus)
Loek van Mil (Curaçao Neptunus)
Tom Stuifbergen (Corendon Kinheim)
Orlando Yntema (Curaçao Neptunus)

Catchers (2):
Gianison Boekhoudt (Curaçao Neptunus)
Dashenko Ricardo (Corendon Kinheim)

Binnenvelders (6):
Michael Duursma (L&D Amsterdam)
Dwayne Kemp (Curaçao Neptunus)
Dudley Leonora (Corendon Kinheim)
Stijn van der Meer (Curaçao Neptunus)
Kevin Moesquit (Corendon Kinheim)
Nick Urbanus (L&D Amsterdam)

Buitenvelders (5):
Quintin de Cuba (Vaessen Pioniers)
Shaldimar Daantji (Curaçao Neptunus)
Gilmer Lampe (UVV)
Danny Rombley (Vaessen Pioniers)
Kalian Sams (Curaçao Neptunus)

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page