Overtuigende start van favorieten

Drie favorieten voor een plaats in de Play-Offs zijn het nieuwe seizoen vanavond overtuigend begonnen. Titelverdediger Curaçao Neptunus, Vaessen Pioniers en Corendon Kinheim wonnen hun eerste wedstrijd. Het duel tussen L&D Amsterdam en UVV moest worden gestaakt.

In Rotterdam maakte Urving Kemp in de achtste inning tegen HCAW met een honkslag in het rechtsveld een einde aan de wedstrijd. De linksvelder sloeg Adrian Anthony en Rien Vernooij over de thuisplaat om HCAW na zeven veldfouten en vijftien honkslagen tegen uit zijn lijden te verlossen.

De titelverdediger begon comfortabel aan de eerste wedstrijd van de drieluik tegen HCAW. Vanaf de eerste inning bouwde Curaçao Neptunus zorgvuldig zijn voorsprong op. Mede door Christian Diaz (3 uit 5) en Dwayne Kemp (3 uit 4) boekte de formatie van hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen uiteindelijk een 12-2 zege. Startend pitcher Orlando Yntema (7-2-5-2) moest in de derde en vierde inning de enige tegenpunten toestaan.

Gevaar

HCAW maakte dit duel zeven veldfouten/

HCAW maakte dit duel zeven veldfouten/
Foto: © Robert Bos

Vaessen Pioniers had de beste start van de avond. De Hoofddorpse ploeg scoorde op het pitchen van debutant Jeldwin Orman, de jongere broer van voormalig profhonkballer Conrad Orman, na onder meer drie vrije lopen en een veldfout al direct driemaal in de eerste inning van de wedstrijd tegen Mampaey The Hawks.

Nieuwkomer Daniel Fernandes maakte er een inning later na zijn tweehonkslag zelfs 4-0 van. Hierna stokte de Hoofddorpse aanval. Alleen Vince Rooi (vijfde inning) en Danny Rombley (achtste inning) kwamen nog tot scoren.

Onder leiding van de Venezolaanse pitcher Ricardo Hernández (8-3-3-0) kwam de overwinning voor Vaessen Pioniers echter geen enkel moment in gevaar. In de laatste vier innings hielden Sedley Karel, Swen Huijer en Bayron Cornelisse de nul vast.

Debuut

Het Haarlemse DSS moest bij zijn debuut in de hoofdklasse het onderspit delven tegen buurman Corendon Kinheim. Vorig jaar gooide de toen nog deels van een blessure herstellende Tom Stuifbergen voor Kinheim vijf innings in het hele seizoen. Vandaag hield hij moeiteloos zes innings stand.
Stuifbergen (6-2-4-2) kreeg in zes innings vier honkslagen tegen, maar die vielen te gespreid om een gevaar op te leveren. Pas in de tweede inning wist Joffrey Heus na vier wijd met volle honken het enige punt van de wedstrijd voor DSS te scoren.

Pitcher Tom Stuifbergen (Corendon Kinheim) ging in zijn eerste wedstrijd goed van start.

Pitcher Tom Stuifbergen (Corendon Kinheim) ging in zijn eerste wedstrijd goed van start.
Foto: © Robert Bos

Op dat moment had Corendon Kinheim in de Haarlemse derby al een 0-6 voorsprong genomen, onder meer door vijf runs in de vijfde inning. In deze slagbeurt sloegen Sven van de Sanden (tweehonkslag) en Niels van Weert (driehonkslag) samen op rij drie punten binnen.
Uiteindelijk kwam Corendon Kinheim tot vijftien hits en liep het uit naar een eenvoudige 1-10 overwinning. Korte stop Dudley Leonora sloeg bij zijn debuut in de hoofdklasse twee hits en bracht daarmee twee punten binnen. Dashenko Ricardo sloeg vier honkslagen en scoorde driemaal.

Tegenslag

Bij L&D Amsterdam keerde voormalig profhonkballer Nick Urbanus terug in de hoofdklasse.

Bij L&D Amsterdam keerde voormalig profhonkballer Nick Urbanus terug in de hoofdklasse.
Foto: © Robert Bos

In een wedstrijd die werd bepaald door pitchers Rob Cordemans (3-2-3-1) en Jurjen van Zijl (4-2-2-0) nam UVV vanavond op Sportpark Ookmeer in Amsterdam dapper een voorsprong tegen L&D Amsterdam. In de vierde inning scoorde Joris van Balegooy (vier wijd) nadat korte stop Jesse Aussems in de fout was gegaan. En daar hadden de Amsterdammers, bij wie voormalig profhonkballer Nick Urbanus zijn rentree maakte in de hoofdklasse, eigenlijk geen antwoord op.

Het was niet de enige tegenslag voor de Amsterdamse ploeg. Bij het ingaan van de zesde inning viel de helft van de lichtmasten uit, waardoor de wedstrijd moest worden gestaakt. Het euvel kon niet worden verholpen, waardoor het duel nu zaterdag verder moet worden uitgespeeld vanaf de zesde inning met een 0-1 voorsprong voor UVV.

Uitslagen

Curaçao Neptunus – HCAW: 12-2 (8 innings)
Vaessen Pioniers – Mampaey The Hawks: 6-0
DSS – Corendon Kinheim: 1-10

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page