VS goes Dutch: Honkball!

Een homerun in de VS in het vervolg een Honkball noemen? Als het aan de Amerikanen ligt misschien wel. De term Honkball kwam als favoriet uit een online stemming.

Persbureau Associated Press heeft onlangs zijn stijlboek aangepast en onder meer een aantal alternatieven voor homerun verwijderd. In het vervolg mag door journalisten van het AP niet meer worden geschreven over ‘dingers’, ‘jacks’, of ‘bombs’.

Maar wat dan wel? Daarvoor hield de website Sports on Earth onlangs een poll. Bezoekers konden kiezen uit verschillende suggesties. Waaronder een Slogger, een Scully en…. een ‘Honkball’.

Toenemende invloed

Heel logisch volgens de website gezien de toenemende invloed van het talent van Curaçao en Aurba, zoals Xander Bogaerts, Andrelton Simmons, Didi Gregorius en Jurickson Profar.

De bezoekers waren duidelijk. Honkball kon rekenen op de meeste stemmen. Ruim zeventien procent van de stemmers kozen voor Honkball. En dat was voldoende voor de eerste plaats. In de toekomst zal hierdoor in ieder geval Sports on Earth in toekomstige berichtgeving zo nu en dan schrijven over homeruns in de vorm van een Honkball!

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page