Jubileum in hoofdklasse voor HCAW

De honkballers van HCAW hebben gisteren de 1700e reguliere competitiewedstrijd voor de Bussumse club gespeeld in de hoofdklasse. De ploeg van hoofdcoach Ralph Milliard kon het jubileum niet opluisteren met een tweede stunt tegen Curaçao Neptunus.

HCAW heeft in de historie van de hoofdklasse de meeste reguliere wedstrijden gespeeld op het hoogste niveau. Geen enkele andere club speelde meer reguliere competitieduels in de hoofdklasse. Het debuut van de Bussumse ploeg vond plaats in 1967, tien jaar na de oprichting op 23 september 1957.

In 47 hoofdklasseseizoenen vierde de Bussumse club hoogtijdagen in 1996 en 1998 met het behalen van de landstitel. In 2000 werd bovendien de Europese Cup Winners Cup veroverd. Tussen 1996 en 2005 werd bovendien negenmaal de Holland Series bereikt.

De jubileumwedstrijd in de Bussumse Vallei eindigde gisteren uiteindelijk in een 2-14 nederlaag voor HCAW tegen Curaçao Neptunus. Een dag eerder had de formatie van hoofdcoach Ralph Milliard nog gezorgd voor een stunt door de Rotterdamse landskampioen met 3-4 te verslaan.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page